• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

autor: Uživatel (#333615)
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Pečeně se zelím
    • 750
      g vepřová pečeně
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř drcený
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 2
      lžíce olivový olej
  • Hrnkové knedlíky
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      hrst petrželka
    • 40
      g máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí včetně šťávy, osolíme, opepříme a krátce promícháme.

RADA: Krájení cibule

2
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme zelí, na něj položíme maso, podlijeme přibližně 150 ml vody a přikryté pečeme minimálně 2 hodiny v závislosti na druhu trouby (raději déle, aby maso nebylo tuhé a krásně se rozpadalo). Průběžně kontrolujeme, zda není potřeba podlít vodou.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

3
Mezitím si připravíme hrnkové knedlíky. Hrubou mouku, mléko, žloutky, rohlíky pokrájené na malé kostičky, sůl, špetku muškátového oříšku a nasekanou petrželku dáme do mísy a důkladně promícháme. Poté opatrně zapracujeme sníh ze zbylých bílků. Hrnky vydatně vymažeme máslem po celém jejich obvodu a do dvou třetin naplníme těstem. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme přikryté poklicí půl hodiny, přičemž voda by neměla přesahovat polovinu hrnku.

RADA: Máslo bez lednice

4
Upečené maso i hotové knedlíky krájíme na plátky a podáváme se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Žebírka na zelí

Žebírka na zelí

Segedínský guláš z chytrého hrnce

Segedínský guláš z chytrého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Máslo Mléko Mletý kmín Muškátový oříšek Olivový olej Pepř drcený Petrželka Rohlík Sůl Vejce Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
45
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
43
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact