• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

autor: Uživatel (#333615)
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Pečeně se zelím
    • 750
      g vepřová pečeně
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř drcený
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 2
      lžíce olivový olej
  • Hrnkové knedlíky
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      hrst petrželka
    • 40
      g máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí včetně šťávy, osolíme, opepříme a krátce promícháme.

RADA: Krájení cibule

2
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme zelí, na něj položíme maso, podlijeme přibližně 150 ml vody a přikryté pečeme minimálně 2 hodiny v závislosti na druhu trouby (raději déle, aby maso nebylo tuhé a krásně se rozpadalo). Průběžně kontrolujeme, zda není potřeba podlít vodou.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

3
Mezitím si připravíme hrnkové knedlíky. Hrubou mouku, mléko, žloutky, rohlíky pokrájené na malé kostičky, sůl, špetku muškátového oříšku a nasekanou petrželku dáme do mísy a důkladně promícháme. Poté opatrně zapracujeme sníh ze zbylých bílků. Hrnky vydatně vymažeme máslem po celém jejich obvodu a do dvou třetin naplníme těstem. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme přikryté poklicí půl hodiny, přičemž voda by neměla přesahovat polovinu hrnku.

RADA: Máslo bez lednice

4
Upečené maso i hotové knedlíky krájíme na plátky a podáváme se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Žebírka na zelí

Žebírka na zelí

Segedínský guláš z chytrého hrnce

Segedínský guláš z chytrého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Máslo Mléko Mletý kmín Muškátový oříšek Olivový olej Pepř drcený Petrželka Rohlík Sůl Vejce Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
13
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče
Kuře po provensálsku z…
12
Švestkový koláč kynutý
Švestkový koláč kynutý

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact