• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Panenka patří mezi nejhodnotnější kusy vepřového masa. Vyzkoušejte ji v minutkové úpravě s bylinkami a doplňte švestkovým čatní. Chuť ovoce dodá pokrmu zcela nový rozměr.

Suroviny

4 porce
  • Panenka
    • 700
      g vepřová panenka
    • 1
      svazek tymián
    • 10
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžička pepř drcený
    • olivový olej
    • sůl
  • Čatní
    • 500
      g švestky
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 3 cm
    • slunečnicový olej
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml jablečný ocet nebo vinný ocet
    • 1
      ks skořice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli zpěňte v kastrolu na lžíci oleje, asi po třech minutách přidejte česnek a zázvor, minutu restujte a vsypte pokrájené švestky. Zasypte cukrem, přilijte ocet, přidejte skořici a na mírném plameni nechte asi 20 minut probublávat. Tekutina se bude redukovat a směs bude houstnout. Hotové čatní dolaďte špetkou soli.

RADA: Čatní neodoláte! Připravte si ho z fíků, jablek nebo rajčat a doplňte jím sýry i maso

2
Mezitím připravte maso. Panenku očistěte, zbavte ji blan a takzvaného palce na konci. Z tymiánu a rozmarýnu otrhejte lístky a jehličky a nasekejte je nadrobno, promíchejte s hrubě nadrceným pepřem a směs rovnoměrně rozprostřete na prkénko. Panenku potřete olejem, položte ji na bylinkovou směs a několikrát ji válečkem přejeďte přes byliny, nebojte se přitlačit.

RADA: Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři

3
Rozpalte troubu na 180 °C i pánev na plotně (ideálně s kovovou rukojetí, tedy vhodnou do trouby) a maso na pánvi zprudka opečte, asi minutu ze všech stran. Hned ji přesuňte do trouby a pečte asi 8 minut. Čas závisí na velikosti masa, každopádně maso by mělo uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Hotovou panenku nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak ji krájejte na plátky, osolte a podávejte s čatní.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Jablečný ocet Olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Skořice Slunečnicový olej Sůl Švestky Třtinový cukr Tymián Vepřová panenka Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
21
Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Vajíčkovo - okurková…
19
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek …
16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví…
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
  • Recepty.cz
  • Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact