• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

autor: Ondřej Kadlec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • 250
      ml červené víno
    • 1
      l vývar
    • 800
      g vepřové maso líčka
    • 150
      g krupice
    • brusinkový kompot
    • divoké koření
    • mouka
    • olej
    • 500
      g vařené brambory

Postup přípravy receptu

1
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a cibuli. Po zhnědnutí cibule přidáme líčka, zalijeme vývarem a vmícháme brusinkový kompot a červené víno. Líčka poté dusíme 45–60 minut. Po upečení líčka vyjmeme a vzniklou šťávu zredukujeme a podle potřeby vmícháme jíšku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Vařené brambory nastrouháme a vmícháme ostatní suroviny. Vzniklé těsto rozválíme na pomoučněném vále na asi 2,5 cm silné válečky, které dále rozřežeme na 3-4cm kousky. Vkládáme do osolené a vařící vody, kde vaříme 12–16 minut. Občas od spodu zamícháme, aby se špalíky nepřichytily ke dnu. Podávat můžete i s bramborovou kaší.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

3
//Zdroj: ČD//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Drahoslava Hofirkova | 15. 9. 2015 12:16

    Dovoluji si podotknout, ze v receptu chybi to nejdulezitejsi, VEPROVA LICKA!!! Misto jisky je napsana mouka a ona fotografie pochazi z jidelniho listku nasich ceskych drah. Takovou ostudu v nabizenych receptech jen pohledat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Noky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Přílohy Knedlíky Vepřové Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Červené víno Cibule Divoké koření Krupice Mouka Olej Pepř mletý Slanina Sůl Vařené brambory Vejce Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

34
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými…
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová omáčka s žampiony
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka na slanině
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
  • Recepty.cz
  • Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact