• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 1
      kg sádlo brick
    • 3
      ks česnek paličky
    • 5
      ks rozmarýn větvičky
  • Příloha
    • 500
      g brambory
    • 80
      g krupky nebo kroupy
    • 30
      g máslo
    • 500
      g listový špenát čerstvý
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek prolisovaný česnek
    • 1
      špetka majoránka

Postup přípravy receptu

1
Krkovici rozřízneme na dvě části, z každého kousku vytvoříme váleček a svážeme jej. Osolíme, opepříme a opečeme na části sádla Brick dozlatova. Poté společně se stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu vložíme do pekáčku s rozehřátým sádlem. Maso musí být zcela ponořené v sádle Brick. Necháme 4 až 5 hodin zvolna táhnout na sporáku těsně pod bodem varu či v troubě při asi 90 °C.
2
Brambory a kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Brambory rozmačkáme dohladka s máslem, přidáme kroupy, osolíme, opepříme a s mírou dochutíme česnekem a majoránkou - po chvilce se zahřejí a chuť se stane intenzivnější!
3
Na sádle z masa zpěníme jemně nakrájenou cibulku a vložíme na ni opláchnutý špenát. Krátce prohřejeme, osolíme a opepříme.
4
Hotové maso opatrně zbavíme provázku a ostrým nožem (maso je velmi měkké) nakrájíme na plátky. Servírujeme s nastavovanou kaší a špenátem, doplněnými o upečené stroužky česneku - jsou sladké a měkoučké.
5
"http://www.brick.cz"
6
Doporučujeme vařit na sádle Brick
7
Zdroj: www.czechspecials.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houby v sádle s bylinkami

Houby v sádle s bylinkami

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • caravell | 9. 11. 2012 10:06

    ...to by mě zajímalo kdo hodnotil 5 a nenapsal ani tečku. Recept je skvělej, maso se úplně rozpadá. díky za skvělý tip na nedělní oběd !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Krupky Listový špenát Majoránka Máslo Pepř mletý Prolisovaný česnek Rozmarýn Sádlo Brick Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Celer z trouby

Celer z trouby

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

682
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
602
Máslové řízky
Máslové řízky
550
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact