• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 1
      kg sádlo brick
    • 3
      ks česnek paličky
    • 5
      ks rozmarýn větvičky
  • Příloha
    • 500
      g brambory
    • 80
      g krupky nebo kroupy
    • 30
      g máslo
    • 500
      g listový špenát čerstvý
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek prolisovaný česnek
    • 1
      špetka majoránka

Postup přípravy receptu

1
Krkovici rozřízneme na dvě části, z každého kousku vytvoříme váleček a svážeme jej. Osolíme, opepříme a opečeme na části sádla Brick dozlatova. Poté společně se stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu vložíme do pekáčku s rozehřátým sádlem. Maso musí být zcela ponořené v sádle Brick. Necháme 4 až 5 hodin zvolna táhnout na sporáku těsně pod bodem varu či v troubě při asi 90 °C.
2
Brambory a kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Brambory rozmačkáme dohladka s máslem, přidáme kroupy, osolíme, opepříme a s mírou dochutíme česnekem a majoránkou - po chvilce se zahřejí a chuť se stane intenzivnější!
3
Na sádle z masa zpěníme jemně nakrájenou cibulku a vložíme na ni opláchnutý špenát. Krátce prohřejeme, osolíme a opepříme.
4
Hotové maso opatrně zbavíme provázku a ostrým nožem (maso je velmi měkké) nakrájíme na plátky. Servírujeme s nastavovanou kaší a špenátem, doplněnými o upečené stroužky česneku - jsou sladké a měkoučké.
5
"http://www.brick.cz"
6
Doporučujeme vařit na sádle Brick
7
Zdroj: www.czechspecials.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houby v sádle s bylinkami

Houby v sádle s bylinkami

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • caravell | 9. 11. 2012 10:06

    ...to by mě zajímalo kdo hodnotil 5 a nenapsal ani tečku. Recept je skvělej, maso se úplně rozpadá. díky za skvělý tip na nedělní oběd !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Krupky Listový špenát Majoránka Máslo Pepř mletý Prolisovaný česnek Rozmarýn Sádlo Brick Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Duo bábovka

Duo bábovka

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
16
Cibulové kroužky
Cibulové kroužky

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact