• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 1
      kg sádlo brick
    • 3
      ks česnek paličky
    • 5
      ks rozmarýn větvičky
  • Příloha
    • 500
      g brambory
    • 80
      g krupky nebo kroupy
    • 30
      g máslo
    • 500
      g listový špenát čerstvý
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek prolisovaný česnek
    • 1
      špetka majoránka

Postup přípravy receptu

1
Krkovici rozřízneme na dvě části, z každého kousku vytvoříme váleček a svážeme jej. Osolíme, opepříme a opečeme na části sádla Brick dozlatova. Poté společně se stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu vložíme do pekáčku s rozehřátým sádlem. Maso musí být zcela ponořené v sádle Brick. Necháme 4 až 5 hodin zvolna táhnout na sporáku těsně pod bodem varu či v troubě při asi 90 °C.
2
Brambory a kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Brambory rozmačkáme dohladka s máslem, přidáme kroupy, osolíme, opepříme a s mírou dochutíme česnekem a majoránkou - po chvilce se zahřejí a chuť se stane intenzivnější!
3
Na sádle z masa zpěníme jemně nakrájenou cibulku a vložíme na ni opláchnutý špenát. Krátce prohřejeme, osolíme a opepříme.
4
Hotové maso opatrně zbavíme provázku a ostrým nožem (maso je velmi měkké) nakrájíme na plátky. Servírujeme s nastavovanou kaší a špenátem, doplněnými o upečené stroužky česneku - jsou sladké a měkoučké.
5
"http://www.brick.cz"
6
Doporučujeme vařit na sádle Brick
7
Zdroj: www.czechspecials.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houby v sádle s bylinkami

Houby v sádle s bylinkami

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • caravell | 9. 11. 2012 10:06

    ...to by mě zajímalo kdo hodnotil 5 a nenapsal ani tečku. Recept je skvělej, maso se úplně rozpadá. díky za skvělý tip na nedělní oběd !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Krupky Listový špenát Majoránka Máslo Pepř mletý Prolisovaný česnek Rozmarýn Sádlo Brick Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

45
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Mramorovaná hrníčková bábovka
Mramorovaná hrníčková…
22
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
20
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
20
Steakový salát à la Caesar
Steakový salát à la…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact