• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovice se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová krkovice se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová krkovice se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová krkovice
    • brambory
    • 2
      balení smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme připravenou krkovici a vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby, maso občas otočíme. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory i maso měkké.
2
Poznámka autora: všechno můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, místo krkovice můžeme použít třeba kotlety, ale není to ono, jelikož krkovice pustí do brambor více "šťávy" a kotlety jsou potom moc vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hancza | 5. 3. 2014 08:19

    Moc dobré! Brambory jsem nakrájela na silnější plátky, na brambory naskádala kolečka cibule a až na to maso. Asi po půl hodině jsme vrstvy proházela - maso dospod a brambory nahoru. Výsledek byl zřejmě dobrý, přítel se dožadoval přidání :)

  • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 11:52

    Opraveno

  • Ladia
    Ladia | 17. 1. 2012 10:04

    Zařazení maso vepřové. Té šlehačky kolik, 2 litry, kusy...? Proč ingredience začínají solí a pepřem, když v postupu se začíná masem. A já bych i odstranila <br> v postupu 8-)

  • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 09:28

    Opraveno, díky

  • venyss | 16. 1. 2012 20:42

    U nás doma velice oblíbený recept! Jen brambory děláme na kolečka a většinou děláme s kotletkou. Někdy to udělám tak,že místo masa prokládám vrstvy cibule,ale to už je pak jiný recept-spíše příloha ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 1. 2012 19:57

    ...smetana ke šlehání je určitě lepší :-P , v názvu je krkovice, v ingrediencích kotleta ;-) ...

  • Sisinka | 4. 4. 2011 11:18

    Tento recept znám již delší dobu, pro urychlení brambory uvařím do poloměkka ve slupce a osolené a opepřené maso opeču na pánvičce aby nebylo úplně vařené. Poté navrstvím spolu s cibulí do vymazané zapékací misky a spolu se šlehačkou dopeču. Souhlasím, že krkovice je na tento recept mnohem lepší než kotleta.

  • michal jakouš | 4. 11. 2009 10:53

    vynikající gurmánský požitek.stačil jsem si s jednou šlehačkou .dekuji za recept.

  • Jitka Bublová | 27. 10. 2008 12:45

    Tenhle recept dělám spoustu let, většinou z plecka, je skvělý. Brambory krájím na plátky, pak asi v polovině pečení přehodím maso dolů, brambory nahoru. Na 4 porce dávám 2 šlehačky, peču odkryté. Proto pak šlehačky není moc, brambory nahořče chytnou trochu kůrčičku a šlehačka se skoro vypeče. Chce to vyndat z trouby ve chvíli, kdy ještě trochu šlehačky vidíte mezi masem a brambory, nesmí to v ní plavat ani nesmí být úplně vypečená. Maso i brambory mají díky šlehačce výbornou chuť, je to opravdu pochoutka, doporučuji vyzkoušet. Sýr vůbec není nutný, pokud ho chcete použít, dpooručuji recept "zapečené kotlety s kyselou šlehačkou", je taky výborný.

  • František Vávra | 17. 10. 2008 08:14

    Ty ingredience jsou velmi nedostatečně vyplňovány - 2 sladné smetany. Ale v obchodě můžu koupit malinkou smetanu i velké balení.

  • Kateřina Pyszková | 15. 10. 2006 13:34

    Chuťově super, až na to, že podle mě tam příjde moc smetany. Maso pustí hodně šťávy a je to potom skoro všechno vařené, když se to dělá v ohnivzdorné zapékací misce přikryté. Taky jsem dala nejprve maso a nahoru brambory. Když to bylo měkké, přendala jsem to, takže dole byly brambory a pak maso, které po krátkém zapečení bylo s kůrkou a ne tak moc dušené. Příště to poleji jen asi polovinou šlehačky.

  • Mila Foglova | 26. 3. 2006 15:04

    A ja zase davam na vetsi pekac nebo plech a brambory dam do jedne poloviny a maso do druhe a pak je vsechno stavnate a chutne.

  • Jitka Malinová | 1. 3. 2006 10:02

    Maso dávám na dno pekáčku a je jedno jaké ( králík, kuře, kotleta, krkovice ... ), hodně cibule a pak teprve brambory. Maso se peče celou dobu ve smetaně a je potom velmi šťavnaté.

  • Di | 1. 3. 2006 06:55

    Tak to prostě zkustě vidličkou, zda jsou maso i brambory dostatečně měkké. V každé troubě je doba pečení jiná.

  • Vladimír Čapek | 28. 2. 2006 17:30

    Co zapsat u receptů teplotu a délku pečení alespoň pro představu doby vaření. Voní mi kuchyně já slintám a pořád nevím kdy už to bude.

  • Jana Vrbová | 29. 7. 2005 10:02

    Super. Dala jsem brambory (na plátky 0,5cm) nad i pod maso, přidala jsem cibuli i sýr. Tomuhle nikdo neodolá!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Houbové ragú

Houbové ragú

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

116
Kuřecí prsa s pomeranči
Kuřecí prsa s pomeranči
66
Tatarský biftek
Tatarský biftek
53
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
51
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
51
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz ONLINE: Uplakaní Slavíci vzpomínali na Aničku (†29): Nejtěžší zkouška pro bráchu Felixe!

ONLINE: Uplakaní Slavíci vzpomínali na Aničku (†29): Nejtěžší zkouška pro bráchu Felixe!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Další doporučené recepty:

Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová játra ve vinné omáčce
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová kýta Ježibaba
Vepřová kýta Ježibaba
Vepřová kýta na cottage sýru
Vepřová kýta na cottage sýru
  • Recepty.cz
  • Vepřová krkovice se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact