• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Věnečky s mátovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Věnečky s mátovým krémem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
Věnečky s mátovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tyto lahodné věnečky z odpalovaného těsta se vám budou doslova rozplývat na jazyku! Slepené mátovým krémem a ozdobené bílou čokoládou jsou vyloženě k nakousnutí.

Suroviny

20 porce
  • Věnečky
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
  • Krém a poleva
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 8
      ks máta středně velkých lístků + hrst malých na ozdobu
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu mouku. Ve chvíli, kdy se vše spojí v lepkavý „knedlík“, vraťte kastrol na plotnu a na mírné teplotě těsto tzv. odpalujte. Pečlivě míchejte a přehazujte ze strany na stranu, zatímco na dně kastrolu přisychá tenká bílá vrstvička. Míchání věnujte pár minut, je to důležitá fáze, během níž se těsto zbavuje přebytečné vlhkosti. Po dvou až třech minutách kastrol sundejte z plotny a těsto nechte vychladnout, asi na 60–50 °C.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Vychladlé těsto přendejte do robotu s protínací metlou a při střední rychlosti do něj postupně zapracujte vejce. Další vejce přidávejte vždy až ve chvíli, kdy se to předešlé beze zbytku spojí s těstem. Vznikne konzistentní, měkká, hladká a lehce lepivá hmota. Vejce můžete zapracovat i ručně vařečkou. Těstem naplňte cukrářský sáček s větší zubatou špičkou.
3
Na plech vyložený papírem na pečení vykreslete těstem kruhy o průměru 8–10 cm pár centimetrů od sebe, při pečení věnečky nabydou. Než je dáte do trouby, uhlaďte mokrým prstem spoje a nerovnosti. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, po 10 minutách ztlumte teplotu na 170 °C a pečte ještě 15–20 minut, věnečky by měly mít nazlátlou barvu. Během pečení neotvírejte troubu, jinak hrozí, že těsto splaskne. Hotové věnečky nechte vychladnout.
4
Mátu utřete s cukrem v hmoždíři. Studenou smetanu ušlehejte do polotuha, poté přidejte mátový cukr a vyšlehejte opravdu tuhou šlehačku. Přendejte ji do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a uchovejte v chladu. Věnečky prokrojte a horní části polijte čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a ozdobte mátovými lístky. Spodky věnečků naplňte mátovou šlehačkou a přiklopte vršky s čokoládovou polevou. Hned podávejte. Plňte jen takové množství věnečků, které hned spotřebujete, a zbylé korpusy uchovávejte nenaplněné.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Věnečky

Věnečky

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janam1532 | 5. 5. 2021 09:27

    Mám ráda netradiční recepty, ráda zkouším něco nového. Tyhle věnečky mě zaujaly. Nevím ale co to je 8 ks máta? Kolik čeho? 8 lístků nebo 8 stonků nebo dokonce svazků???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr Cukr krupice Hladká mouka Máslo Máta Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Mazanec II.

Mazanec II.

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Minestrone

Minestrone

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

128
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
115
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
112
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
109
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
92
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Věnec s mandlovou náplní
Věnec s mandlovou náplní
Věnečky
Věnečky
Věnečky podle Valiky
Věnečky podle Valiky
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Venezuelské placičky s olivami
Venezuelské placičky s olivami
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
Veprove medajlonky s horcicno-peprovou…
  • Recepty.cz
  • Věnečky s mátovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact