• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velký piškotový korpus
Napište svůj komentář k receptu

Velký piškotový korpus

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
2fotografie
Nahrát fotku
 

Nadýchaný piškotový korpus je vhodný na přípravu rolády, různých řezů a dortů. Je jednoduchý, takže ho bez problémů zvládnou i začátečníci.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g moučkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 100 g moučkového cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a promícháme.

RADA: Jak udělat piškot na dort?

2
Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a vlahé rozehřáté máslo.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a asi 45 minut pečeme do růžova.
4
Upečený korpus necháme ve formě vychladnout a vyklopíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškot

Piškot

Piškot rychlý

Piškot rychlý

Piškotový dort

Piškotový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žanda | 22. 2. 2017 16:54

    Opravdu se tam dává hrubá mouka?

  • verča | 2. 6. 2016 15:37

    na plech moc malý :-(

  • verča | 2. 6. 2016 15:37

    na plech moc malý :-(

  • eliška | 16. 3. 2016 10:38

    dobrý den, jak je korpus přesně velký?

  • Big cakes Big life
    Big cakes Big life | 4. 7. 2014 13:13

    uzasnej dort s trozkou ozdob vipadal uzasne :-)

  • brutusek | 23. 1. 2013 19:01

    tímhle bych se nechlubyl

  • brutusek | 23. 1. 2013 14:57

    recept je úplně na nic, takovejhle bordel si piš do své kuchařky........skazila si celý narozeniny a rada pro příště bílek se dáva na konec a dej si tam příště kypřící prášek :-X .....moc se stim nechlub.

  • ajasekpes
    ajasekpes | 3. 12. 2012 19:49

    pravidelně používám k ovocným dortům děkuji za recept

  • silvik T.
    silvik T. | 4. 11. 2012 20:04

    nevím proč,ale komentář se mi objevil 2krát :-\

  • silvik T.
    silvik T. | 4. 11. 2012 19:59

    Velice dobrý recept i když postup je trošku proházený než já znám.Nicméně jsem piškot dělala podle receptu a vznikl nakonec krásný a výborný dort :)

  • silvik T.
    silvik T. | 4. 11. 2012 19:59

    Velice dobrý recept i když postup je trošku proházený než já znám.Nicméně jsem piškot dělala podle receptu a vznikl nakonec krásný a výborný dort :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Piškotové Dortový korpus
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Bublanina II.

Bublanina II.

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zuzana Plačková čeká vytouženou dceru: Přibrala jsem 18 kilo!

Zuzana Plačková čeká vytouženou dceru: Přibrala jsem 18 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Velikonoční zelená polévka
Velikonoční zelená polévka
Velká tvarohová bábovka
Velká tvarohová bábovka
Velký ořechový dort
Velký ořechový dort
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká…
Velmi snadná žampionová omáčka
Velmi snadná žampionová omáčka
Věnec s brusinkami
Věnec s brusinkami
  • Recepty.cz
  • Velký piškotový korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact