• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka (žemlovka)
    • 10
      ks vejce
    • 200
      g vepřové maso vařené i s vývarem
    • 200
      g uzené maso
    • 200
      g hera
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      hrst kopřiva mladá - nasekaná (lze nahradit pažitkou nebo petrželkou)

Postup přípravy receptu

1
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
2
Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy.
3
Do malého množstvý vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
4
Vše dáme do tukem dobře vymazaného pekáče a zvolna pečeme.
5
Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 25. 2. 2016 17:41

    Do nádivky žádnou Heru nedávám,je tam již dost tuku z masa - používám nejraději vepřový bůček, uzené volím trochu libovější, žemlovku namáčím do vývaru z masa a pokud je potřeba , tak s ním nádivku zadělávám, o mléce ve výše zmíněném receptu nic nečtu, ale je možno do něj namočit tu veku, ke kopřivám / nesmí jich být moc, byla by nádivka hořká / přidávám například zelemou petržeku, pažitku, zelenou nať z cibulky a hlavně - openec -/ roste v trávě na zahradě a dává nádivce dobrou chuť /,vejce dávám z poloviny celé z druhé poloviny jen žloutky -/ a to rovnou do mísy, nikam je nezašlehávám,/ aby mi zbyly bílky na sníh. pokud by se mi zdála směs v míse moc řidká, přidávám strouhanku.Maso krájím na větší kousky, aby byla nádivka nadýchaná. Je to náš starý, osvědčený recept, léty prověřený. :-)

  • bozenka | 19. 4. 2014 14:03

    no já tedy rozhodně dávám mléko a všichni koho znám.... ale každý má svůj recept, tak když je bez mléka, tak je, no ;-)

  • Marie | 26. 4. 2011 14:23

    nevím co je tady k smíchu,do nádivky opravdu patří mléko? :-P

  • ondra | 25. 4. 2011 10:39

    do nádivky patří mléko :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Uzené Vepřové Březen Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kopřiva Muškátový květ Pepř mletý Sůl Uzené maso Vejce Veka Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
24
Bábovka s jablky a šlehačkou
Bábovka s jablky a…
21
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact