• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka (žemlovka)
    • 10
      ks vejce
    • 200
      g vepřové maso vařené i s vývarem
    • 200
      g uzené maso
    • 200
      g hera
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      hrst kopřiva mladá - nasekaná (lze nahradit pažitkou nebo petrželkou)

Postup přípravy receptu

1
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
2
Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy.
3
Do malého množstvý vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
4
Vše dáme do tukem dobře vymazaného pekáče a zvolna pečeme.
5
Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 25. 2. 2016 17:41

    Do nádivky žádnou Heru nedávám,je tam již dost tuku z masa - používám nejraději vepřový bůček, uzené volím trochu libovější, žemlovku namáčím do vývaru z masa a pokud je potřeba , tak s ním nádivku zadělávám, o mléce ve výše zmíněném receptu nic nečtu, ale je možno do něj namočit tu veku, ke kopřivám / nesmí jich být moc, byla by nádivka hořká / přidávám například zelemou petržeku, pažitku, zelenou nať z cibulky a hlavně - openec -/ roste v trávě na zahradě a dává nádivce dobrou chuť /,vejce dávám z poloviny celé z druhé poloviny jen žloutky -/ a to rovnou do mísy, nikam je nezašlehávám,/ aby mi zbyly bílky na sníh. pokud by se mi zdála směs v míse moc řidká, přidávám strouhanku.Maso krájím na větší kousky, aby byla nádivka nadýchaná. Je to náš starý, osvědčený recept, léty prověřený. :-)

  • bozenka | 19. 4. 2014 14:03

    no já tedy rozhodně dávám mléko a všichni koho znám.... ale každý má svůj recept, tak když je bez mléka, tak je, no ;-)

  • Marie | 26. 4. 2011 14:23

    nevím co je tady k smíchu,do nádivky opravdu patří mléko? :-P

  • ondra | 25. 4. 2011 10:39

    do nádivky patří mléko :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Uzené Vepřové Březen Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kopřiva Muškátový květ Pepř mletý Sůl Uzené maso Vejce Veka Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Mazanec II.

Mazanec II.

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
18
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
18
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
17
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact