• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční mrkvový beránek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční mrkvový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mrkev
    • 3
      ks žloutek
    • 125
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut.
2
Upečené necháme ve formě trochu vychladnout, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku, beránka ozdobíme polevou a jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pipča
    pipča | 2. 4. 2015 12:32

    Můžu poprosit o info k receptu ohledně tech madlí. Ráda bych taky zkusila.

  • Marie | 24. 3. 2015 13:12

    A co ty mandle? Kolik jste jich dala? A to množství se mi taky nezdá, protože když peču beránka, dávám o dost víc mouky.

  • silvik T.
    silvik T. | 24. 3. 2015 11:42

    Výborné,vláčné těsto.

  • Katka | 20. 4. 2014 16:18

    A ty mandle kolik? V ingrediencích nejsou.

  • Kateřina Gazurová | 2. 4. 2010 10:50

    Můžete udělat beránkovi "ozdobné kudrlinky" naní třeba ho natírat celého. Jinak s polevou mám velmi dobré zkušenosti, hlavně na ozdobení zákusků je skvělá, krásně ztvrdne a vypadá to moc hezky.

  • Lenka S | 29. 3. 2007 21:03

    Evo, máte pravdu. Zkoušela jsem to a poleva mi vystačila taktak na přední stranu beránka. Zdobit to dírkou v sáčku si nedovedu představit, já jsem polevu roztírala nožem. Ale jenom pocukrovaná se mi zdá hezčí.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:14

    Z podobného těsta dělám tzv. rychlobuchtu na plechu, letos vyzkouším jako beránka, protože je to opravdu dobré. Jen nevím jaké máte zkušenosti s polevou v sáčku, kupuji ji jenom na přizdobení cukroví. Možná s ní neumím pracovat, ale na ozdobení beránka bych potřebovala nejmíň tři a to nevím jak bych to dělala s odstřiženou špičkou na mikrotenovém sáčku.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:39

    Je moc dobrý, vyzkoušejte! Stačí pocukrovat, i bez polevy je dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánky I

Banánky I

Feferonový salát

Feferonový salát

Kokosky II.

Kokosky II.

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Pivní sýr

Pivní sýr

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
35
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
25
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční medové řezy
Velikonoční medové řezy
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact