• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční biskupský beránek

autor: Terezka_
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 1 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Snadný dezert

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 90
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rozinky mohou být předem namočené v rumu
    • 1
      lžíce kandované ovoce
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda nasekaná
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 170
      g hořká čokoláda
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům s máslem. Přidejte rozinky, nadrobno nasekané sušené ovoce, ořechy a čokoládu a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na beránka, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut. Zda je těsto upečené vyzkoušejte špejlí – pokud ji zapíchnete do středu těsta a po vytažení zůstane suchá a čistá, je beránek hotový. Nechte ho ve formě trochu prochladnout, pak ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.
3
Mezitím si připravte polevu. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Pomalu přilévejte za stálého míchání smetanu, po částech přisypte kakao a dobře rozmíchejte. Hotovou polevu odstavte z vodní lázně a nechte trochu prochladnout. Vychladlého beránka postavte na mřížku, přelijte ho rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Beránek

Beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce
Březen Duben Pečení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hořká čokoláda Hrubá mouka Kakao Kandované ovoce Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Smetana na vaření Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pečený česnek

Pečený česnek

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Domácí chleba

Domácí chleba

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
14
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
13
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact