• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
Napište svůj komentář k receptu

Vejce Benedikt

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Holandská omáčka:
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g máslo přepuštěné
    • 70
      ml bílé víno suché
    • citronová šťáva z 0,5 citronu
    • 0,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      špetka bílý pepř
    • sůl
    • worcestrová omáčka
  • Zastřené vejce:
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 2
      ks muffin snídaňový
    • 4
      plátek šunka kvalitní
    • máslo na opečení muffinů

Postup přípravy receptu

1
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v páře. Dávejte ale pozor na teplotu, která nesmí přesáhnout 65 stupňů Celsia. Vždy proto misku na chvilku odendejte z páry a po chvilce zase vraťte. Stále ale šlehejte. Cílem je hustá, lesklá a hladká pěna. Nakonec do našlehané pěny přilívejte pomalu rozpuštěné vychladlé máslo a stále šlehejte metlou podobně jako u majonézy. Nakonec ochuťte citronovou šťávou a čerstvě nadrceným bílým pepřem.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

2
V pánvi rozehřejte máslo a rozkrojené mufinny na něm řeznou stranou lehce opečte, stejně jako plátky šunky.
3
Všechna vajíčka opatrně vyklepněte do misky octem. Dejte vařit vodu, včas ale stáhněte teplotu. Voda by neměla vřít, protože velké bubliny by bílek roztrhaly. Pošíruje se ve vodě, která má mezi sedmdesáti a osmdesáti stupni Celsia. Správnou teplotu poznáte podle toho, že ode dna k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka. V ten moment vytvořte v hrnci vodní vír a z co nejmenší vzdálenosti od hladiny do něj opatrně vlijte vejce s octem. Vejce pošírujte asi 2 - 3 minuty. Bílek musí být už pevný, zatímco žloutek musí zůstat tekutý. Vyjměte je pomocí děrované naběračky.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Servírujte tak, že na opečený muffin dáte plátek šunky, pošírované vejce a vše zlehka přelijete holandskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

French toast

French toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sendviče
Smažení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý pepř Bílý vinný ocet Citronová šťáva Máslo Muffin Sůl Šunka Vejce Worcestrová omáčka Žloutek

Jak připravit majonézu bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tatarka

Tatarka

Králík na medu

Králík na medu

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Jak připravit majonézu bez vajec

Poslední sledované recepty

65
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
34
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových…
14
Tvarohové kokosky
Tvarohové kokosky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Dave Coulier z Plného domu: Vrátila se mu rakovina!

Dave Coulier z Plného domu: Vrátila se mu rakovina!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
Vegetariánský koláč
Vegetariánský koláč
Vegeteriánská čína
Vegeteriánská čína
Vejce do skla
Vejce do skla
Vejce En Cocotte
Vejce En Cocotte
Vejce na květáku
Vejce na květáku
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact