• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
Napište svůj komentář k receptu

Vejce Benedikt

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Holandská omáčka:
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g máslo přepuštěné
    • 70
      ml bílé víno suché
    • citronová šťáva z 0,5 citronu
    • 0,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      špetka bílý pepř
    • sůl
    • worcestrová omáčka
  • Zastřené vejce:
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 2
      ks muffin snídaňový
    • 4
      plátek šunka kvalitní
    • máslo na opečení muffinů

Postup přípravy receptu

1
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v páře. Dávejte ale pozor na teplotu, která nesmí přesáhnout 65 stupňů Celsia. Vždy proto misku na chvilku odendejte z páry a po chvilce zase vraťte. Stále ale šlehejte. Cílem je hustá, lesklá a hladká pěna. Nakonec do našlehané pěny přilívejte pomalu rozpuštěné vychladlé máslo a stále šlehejte metlou podobně jako u majonézy. Nakonec ochuťte citronovou šťávou a čerstvě nadrceným bílým pepřem.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

2
V pánvi rozehřejte máslo a rozkrojené mufinny na něm řeznou stranou lehce opečte, stejně jako plátky šunky.
3
Všechna vajíčka opatrně vyklepněte do misky octem. Dejte vařit vodu, včas ale stáhněte teplotu. Voda by neměla vřít, protože velké bubliny by bílek roztrhaly. Pošíruje se ve vodě, která má mezi sedmdesáti a osmdesáti stupni Celsia. Správnou teplotu poznáte podle toho, že ode dna k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka. V ten moment vytvořte v hrnci vodní vír a z co nejmenší vzdálenosti od hladiny do něj opatrně vlijte vejce s octem. Vejce pošírujte asi 2 - 3 minuty. Bílek musí být už pevný, zatímco žloutek musí zůstat tekutý. Vyjměte je pomocí děrované naběračky.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Servírujte tak, že na opečený muffin dáte plátek šunky, pošírované vejce a vše zlehka přelijete holandskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

French toast

French toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sendviče
Smažení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý pepř Bílý vinný ocet Citronová šťáva Máslo Muffin Sůl Šunka Vejce Worcestrová omáčka Žloutek

Jak připravit majonézu bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak připravit majonézu bez vajec

Poslední sledované recepty

111
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
61
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
59
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
57
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Finále Eurovize bude bez Česka! ADONXS vypadl v semifinále

Finále Eurovize bude bez Česka! ADONXS vypadl v semifinále

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
Vegetariánský koláč
Vegetariánský koláč
Vegeteriánská čína
Vegeteriánská čína
Vejce do skla
Vejce do skla
Vejce En Cocotte
Vejce En Cocotte
Vejce na květáku
Vejce na květáku
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact