• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Večeře na zahradě - čočka z Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Večeře na zahradě - čočka z Maroka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Večeře na zahradě - čočka z Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Polévka
    • 150
      g červená čočka
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový
    • 1
      lžíce petrželka zelená
  • Špenátové noky
    • 200
      g špenát sekaný
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou cibulku osmažíme spolu s plátky česneku, přidáme čočku, krátce zamícháme a zalejeme 1,2 l horké vody, do které jsme rozdrobili kostku bujónu. Vaříme do změknutí. Ingredience na noky zamícháme a vaříme zvlášť v osolené vodě několik minut podle velikosti. Pokud zvolíme mražený špenát, je dobré ho zbavit přebytečné vody. Noky přidáme do polévky na talíři před podáváním. Je krásně barevná, pastva pro oči. Lze zahustit, ale marokánský recept je bez mouky.
2
Doporučuji k ní australský česnekový chléb - recept je zde na Kuchařce on-line. Po této polévce správně vždy následuje nějaký hodně sladký moučník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Večeře na zahradě - papriky

Večeře na zahradě - papriky

Anýzový chléb z Maroka

Anýzový chléb z Maroka

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 23. 4. 2006 21:39

    Airan, ja bych přidal těsně před dokončením krájenou klobásu:-)))

  • chemik | 21. 4. 2006 14:17

    Tu kostku bujónu bych přidal až těsně před dokončením

  • Pavlína Svitáková | 21. 4. 2006 10:28

    p.Airan,toto musí být jedna báseň.Rychlý recept .Určitě ho zkusím.Červená čočka je rychle.Moučníček to také můžem a brala bych to i klidně k obědu.Dík.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Večeře Vaření Maroko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená čočka Česnek Jarní cibulka Máslo Masox Mouka Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Špenát Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

49
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
29
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
26
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
21
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen)…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Večeře na zahradě - čočka z Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact