• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Včelí úly
Napište svůj komentář k receptu

Včelí úly

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Včelí úly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Hmota
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 160
      g dětské piškoty
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      hrst mleté ořechy
  • Náplň
    • 0,50
      ks máslo
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček dětské piškoty na podložení úlů
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Dětské piškoty rozdrtíme. Metody drcení mohou být různé - u nás se osvědčilo drcení piškotů vložených mezi dva hedvábné papíry válečkem na těsto.
2
Nasypeme do mísy a rukama smícháme s ostatními surovinami. Rum lze nahradit stejným množstvím mléka, lze kombinovat i mléko s rumem.
3
Množství ořechů může být pohyblivé, dokonce je lze vůbec vynechat, ale odrazí se to na chuti. Výsledné těsto má být pevné, čokoládové barvy, téměř hladké (záleží na kvalitě rozdrcení piškotů).
4
Můžeme jej dát na chvíli do chladu a věnovat se přípravě náplně.
5
Tu připravujeme nad párou tj. menší hrnek dáme do většího, kde je na dně pár centimetrů vody, která se zahřívá.
6
Do vnitřního hrnku dáme žloutek a lžíci moučkového cukru a nad párou rozšleháme. Ještě do teplé hmoty postupně nakrájíme polovinu kostky másla a necháme ho rozpustit.
7
Odstavíme z ohřívání a jako příchuť můžeme přidat rum nebo koňak.
8
Pro vytváření včelích úlů potřebujeme formičku včelího úlu (lze zakoupit v domáchích potřebách). Na začátku vymažeme formičku pečlivě máslem - je důležité pro dobré vyklápění. Připravíme si talířek s krupicovým cukrem.
9
Z těsta oddělíme přiměřený kousek např. kávovou lžičkou, rukama utvoříme kuličku, tu obalíme lehce v krupicovém cukru a vložíme do formičky. Co nejvíce vtiskneme a zarovnáme do roviny s horním okrajem formičky. Vytvoříme otvor na náplň a lžičkou ji naplníme. Přiklopíme piškotem.
10
Hotové včelí úly dáme do chladna ztuhnout.
11
Obměny: včelí úly lze dále ještě polévat čokoládou, měnit je možné i náplň podle chuti a zvyklostí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Včelí úlky - zdravější varianta

Včelí úlky - zdravější varianta

Ořechové úly a tučňáčci

Ořechové úly a tučňáčci

Úly

Úly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • IVETA | 15. 12. 2012 08:29

    U krému je dost důležité, aby všechny suroviny měly stejnou /pokojovou teplotu/, pak by mělo jít vše vyšlehat v pořádku. Já do krémů nikdy nedávám vejce syrová, dělám tzv.francouzský krém, šlehaná celá vejce v páře, pak se přidá cukr, opět šlehá a nakonec se vmíchá máslo. Je to takový lehčí krém a můžete ho čímkoli dochutit, čokoládou, kávou a je moc dobrý.

  • Martina | 14. 12. 2012 18:20

    Výborný :-* , o úly jde především a já plním jen hustým koňakem :-P :-P :-P :-P :-P :-P

  • terezkahle | 14. 12. 2012 17:13

    Bohužel musím říct i přes to že těsto bylo dobré, krém podle návodu nelze udělat postupovali jsme podle návodu ale nevzešlo toho nic jen jakási žlutá tekutina na dně misky spravit již nelze. Proto pro ne příliš zkušené kuchaře doporučuji, vzít si jiný krém. Máslo se žloutky se ne nám vůbec nesloučilo. :-( :-X :-(

  • Káťa | 12. 12. 2012 22:39

    Moc jich nebylo, ale jsou dobré <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
22
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
21
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Včelí úly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact