• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční šneci
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční šneci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční šneci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 48
      ks zahradní šneci
    • 48
      ks ulity
    • 250
      g máslo
    • 3
      lžíce petrželová nať
    • 10
      stroužek česnek třený
    • 2
      lžička džem Brusinkový
    • 4
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

1
Mám již koupené šneky uvařené v bujónu (48 ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. K tomu si koupím prázdné ulity, také 48 ks abych měl šneky do čeho naplnit, nebo když nemám udělám si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložím aby mi neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně.
2
Vezmu čtvrtku másla (250 g) (ne margarín a podobné imitace), připravím si stroužky česneku (asi 12 ks střední velikost), které rozetřu, nasekám petželovou nať (2 - 3 vrchovaté pol. lžíce), pepř (1 káv. lžička zarovnaná), 2 káv. lžičky brusinkového nebo rybizového džemu (není to nutné, pokud není na skladě ), sůl (3 - 4 káv. lžičky), chilli (1 špetka ).
3
Všechny přísady dobře rozmíchám s máslem. Teď již vezmu ulity a do každé ulitky (mističky) nacpu jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky aby se mi tam vešlo připravené máslo). Pak shora zamažu bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dám na pekáček pro šneky (viz. foto) nebo na talířek, a to tak, aby se mě rozpouštějící máslo nevylilo na něj, tedy ústím ulit nahoru.
4
Rozpálím troubu na 220 °C a dám tam šneky na asi 6 min zapéct. K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo (kolečka rohlíčku, nebo veka). Na osobu počítám 12 - 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbylé šneky (co nesním) zamrazím na příště a máslo taky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Šneci plnění tvarohem

Šneci plnění tvarohem

(nejen) Česnekovo-sýroví šneci

(nejen) Česnekovo-sýroví šneci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 4. 11. 2009 13:37

    V ostatních se ztratí, prosím o přiřazení do podkategorie Vánoční recepty. Podkategorie mají svůj smysl, např. při speciálech atp.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody
Maso Chuťovky Ostatní Slané Večeře Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Džem Máslo Pepř mletý Petrželová nať Sůl Ulity Zahradní šneci
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

98
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
95
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
66
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
59
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
55
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Vánoční šneci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact