• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční medové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční medové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční medové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce med
    • 60
      g máslo nebo Hera
    • 350
      g mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 5
      dl mléko
    • 80
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
    • 6
      ks vanilkový cukr
    • 1
      balíček máslo
    • 250
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 50
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Těsto: nejprve rozšleháme vejce, přidáme cukr, med a máslo - vše dáme do hrnce a šleháme v páře asi 3 minuty (vodu v hrnci dávám vždy studenou a míchám celou dobu, než začne být voda horká). Směs přeliju do misky a občas zamíchám, dokud směs téměř nevychladne.
2
Smíchám mouku s práškem do pečiva a postupně zamíchám do medové směsi asi 2/3 mouky.
3
Přendám na vál a dál přidávám mouku, až je těsto měkké, ale ne řídké. Hodně se to lepí, ale nedávejte mouky moc, potom jsou řezy moc tuhé.
4
Hotové těsto si rozdělím na 2-3 díly a přikryté sáčkem dám do chladničky ztuhnout. Před vyvalováním je potřeba mít těsto hodně studené, aby se nelepilo.
5
Vyválím na placku asi 2 mm vysokou a vykrájím proužky 4 cm široké a 21 cm dlouhé. Krájím rádýlkem podle obdélníčku z tvrdého papíru.
6
Na plech vyložený pečícím papírem přenáším na kovové lopatce - těsto je potřeba opatrně od válu odškrábnout a na plechu urovnat, protože těsto válením změkne a nedrží moc tvar.
7
Peču přibližně 5-6 minut na 180 °C jen do růžova. Pozor, aby se těsto nepřipálilo. Proužky dávám na plech po 5 kusech - délka proužků je přesně vhodná na dobrou manipulaci a ukládání na šířku plechu.
8
Po upečení ihned sundám a nechám vychladit.
9
Řezy můžete upéct 2-4 týdny před plněním náplní.
10
Náplň: v mléce rozšlehám vejce, solamyl a vanilkový cukr a v horké lázni míchám do ztuhnutí. Po vychladnutí smíchám s rumem a ušlehaným máslem s cukrem. Nejlepší je vzít si třetí misku a dávat 1-2 lžíce od každé směsi a dobře pošlehat, aby se náplň nesrazila.
11
Řezy je potřeba naplnit 5-7 dnů před Vánocemi, aby se řezy dobře proležely a natáhly krém.
12
Skládám 4 placičky na sebe a natírám vysokou vrstvou krému. Krém je potřeba natřít i na boky řezů, poslední placičku už na povrchu krémem nenatírám.
13
Natřené řezy nechám vychladit a potom poliju čokoládovou polevou - v mikrovlnce rozpustím čokolády a tuk, promíchám, aby se vše spojilo a natřu na řezy. Z uvedeného množství je 6 řezů po 4 vrstvách.
14
Jistě někteří budou říkat, že je tam moc cukru, ale je to vánoční cukroví a k tomu cukr patří, taky je peču jen jednou do roka.
15
Je potřeba je nechat po natření uležet asi týden, nejlépe na balkóně, klidně může i mrznout. Mrazák snesou bez problémů a pokud zbyde, vydrží v něm až do Velikonoc. Obvykle peču ze tří dávek a jednu musím vždy donést do práce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 06:07

    Tohle je náš léty prověřený recept. Plnila jsem v sobotu a už jsou nádherně rozleželé.

  • Jana | 14. 12. 2007 20:37

    Placky mám upečené,na krém se mi zdá ještě brzo.Jinak jsou výorné a moc se na ně těším,jak si pochutnáme.Dávám za 1.

  • kristina bleta | 17. 11. 2007 10:55

    Já je dělám sice trochu jinak, ale krájím až hotové po upečení, takže by asi tak šly krájet i tyto řezy.

  • Anonym | 23. 10. 2007 07:08

    Nešli by upéci v celku a pak nakrájet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Pošírování Chlazení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Cukr krystal Hnědý rum Máslo Med Mléko Mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Tyčinky ledové kaštany Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
34
Penne se špenátem
Penne se špenátem
25
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Jen růžová to může být: Olga Menzelová se na chvíli zbavila svých šedin!

Jen růžová to může být: Olga Menzelová se na chvíli zbavila svých šedin!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Vánoční medové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact