• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica

autor: atlantick
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda z kysaného zelí (nejlíp ze sudu, nebo slitá ze sáčku)
    • 2
      hrst kysané zelí
    • houby
    • 0,50
      kg maso (různé - uzené, klobáska, krkovice - jaké kdo rád, třeba od každého kousek)
    • 1
      kg brambory
    • 4
      vejce
    • sladká smetana
    • zeleninový vývar
    • černé koření
    • nové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a dáme stranou. Do velkého hrnce dáme kysané zelí, zalijeme vodou ze zelí, dáme maso, bujón, houby (když jsou sušené, tak je potřeba je předem vyprat), koření. Hrnec dolijeme vodou a dáme vařit dokuď není maso hotové (1 hodinu). Přídáme sladkou smetanu a necháme přejít varem (nehustíme moukou!). Odstavíme, vybereme maso a do horké polévky pustíme - vyklopíme vajíčka, která nemícháme a necháme je v polévce dojít tak 15 minut. Na talíř dáváme 1-2 brambory v celku, kousky masa a zalíváme polévkou - kdo dostane na talíř vejce - má štěstí :)
2
Tahle polévka se vaří na Kysuciach na Štědrý den úplně bez masa a na Silvestra s masem, tak jak je komu libo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruš | 20. 12. 2006 14:07

    Moniko,je zajímavé číst,jaké kde jsou zvyky,co se týče jídla na Štědrý den.Jinak Kysuce je můj oblíbený kraj,naposledy jsme byli na Vychylovce,kde je skanzen a úzkorozchodná lesní úvraťová železnice.Zajímavé a krásná příroda.Zdravím Vás.

  • Monika Zmijarová | 20. 12. 2006 13:45

    Milá paní Katka, táto Kysucká kapustnica je dost bohatá na suroviny, pochádzam z Kysúc a Kysuce boli kedysi velmi chudobný kraj, tak tomu aj odpovedá zloženie jedál, avšak ako je v názvu je to vianočná kapustnica tak si doprajeme aj masko a klobásky, my však na štedrý deň dodržujeme post a podla receptov našej starej mamy, ktorá dohliadá na prípravu štedrovečernej večere, máme kapustnicu bez masa zahustenú smetankou - hovoríme jej biela kapustnica, k tomu oplátky s medom, varené vínko, krupicovú kašu a rybu so šalátom,takéto zloženie stále dodržujeme a vyhovuje aj mojmu manželovi ktorý je z Moravy a aj mojej 5-ročnej dcérke, prajem veselé vianoce....

  • Tereza Jarčušková | 20. 12. 2006 11:41

    Ak by ste mali nekonzervovanú kyslú kapustu, stačí ju dať do tepla a zaliať vodou, za 2-3 dni prekysne. Ale či to platí aj s tou sterilizovanou z konzervy, to neviem...

  • Marcela Hajdová | 20. 12. 2006 11:12

    Pani Katka, poradte mi prosím, cím sa dá nahradit stáva (voda) z kapusty, tu sa predává kapusta vynikajúcej chuti, velmi jemne pokrájaná (skoro ako spagety), ale je tak natlacená do konzervy, ze nielenze je umenie ju stadial dostat von, ale hlavne. ze nemá prakticky ziadnu stavu. Len zopár kvapiek. Co by sa stalo zmiesaním citróna a nejakého bieleho vína (kapusta je nalozená v bielom víne)?Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kyselica
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Černé koření Houby Kysané zelí Maso Nové koření Sladká smetana Sůl Vejce Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

52
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
41
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
38
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
32
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
28
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact