• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční františky
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční františky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční františky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      g hladká mouka
    • 100
      g ořechy
    • 160
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao
    • 320
      g tuk napůl máslo a Hera
  • Krém
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • 370
      g máslo jedna a půl kostky másla

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin zpracujeme rukama v míse (je to lepší než na vále, nikam to nepadá) těsto a hned vtlačujeme do formiček - použivám malé rohlíčky, tyčky, košíčky. Pečeme v těchto formičkách na 150 °C a vyklopíme po upečení jenom lehce vychladlé. Když na ně zapomenete, jde to potom hůře. Já je plním až druhý den, kdy si našleháme ve vodní lázni krém - t.j. 3 celá vejce zasypu 120 g cukru krupice a 30 g kakaa, opatrně zamíchám a potom ve vodní lázni (voda ve spodním kastrolku musí být studená a postupně se při šlehání zahřívá) šlehám asi 10 minut, až voda začne skoro vřít. Potom šleháme ještě asi 2 minuty mimo vodní lázeň.
2
Po vychladnutí tento krém zašlehám do másla. Je velice dobrý a já jej někdy ještě zjemním přidáním trochou uvařeného pudingu. Do krému můžeme přidat trochu rumu. Krém stříkáme na rohlíčky, plníme jím tyčky, které můžeme spojit nebo nechat samostatně a nakonec pocákáme čokolád. Polevou nebo spojené tyčky do ní namáčíme. Je to velice dobré cukroví a z jednoho těsta naděláte vlastně několik druhů cukroví.
3
Košíčky plním nejdříve bílým krémem, do kterého zamíchám na drobno nakrájené rozinky, namočené předem v rumu. Potom dozdobím čokoládovým krémem, kouskem želé, ananasu a pocákám čokoládovou polevou. Zkuste o Vánocích a potom dejte vědět!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Františky

Františky

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pche | 2. 12. 2011 11:14

    Vánoční františky jsou kadidlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Pečený česnek

Pečený česnek

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Fežoáda
Fežoáda
27
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
26
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
22
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Vánoční františky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact