• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční františky
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční františky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční františky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      g hladká mouka
    • 100
      g ořechy
    • 160
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao
    • 320
      g tuk napůl máslo a Hera
  • Krém
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • 370
      g máslo jedna a půl kostky másla

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin zpracujeme rukama v míse (je to lepší než na vále, nikam to nepadá) těsto a hned vtlačujeme do formiček - použivám malé rohlíčky, tyčky, košíčky. Pečeme v těchto formičkách na 150 °C a vyklopíme po upečení jenom lehce vychladlé. Když na ně zapomenete, jde to potom hůře. Já je plním až druhý den, kdy si našleháme ve vodní lázni krém - t.j. 3 celá vejce zasypu 120 g cukru krupice a 30 g kakaa, opatrně zamíchám a potom ve vodní lázni (voda ve spodním kastrolku musí být studená a postupně se při šlehání zahřívá) šlehám asi 10 minut, až voda začne skoro vřít. Potom šleháme ještě asi 2 minuty mimo vodní lázeň.
2
Po vychladnutí tento krém zašlehám do másla. Je velice dobrý a já jej někdy ještě zjemním přidáním trochou uvařeného pudingu. Do krému můžeme přidat trochu rumu. Krém stříkáme na rohlíčky, plníme jím tyčky, které můžeme spojit nebo nechat samostatně a nakonec pocákáme čokolád. Polevou nebo spojené tyčky do ní namáčíme. Je to velice dobré cukroví a z jednoho těsta naděláte vlastně několik druhů cukroví.
3
Košíčky plním nejdříve bílým krémem, do kterého zamíchám na drobno nakrájené rozinky, namočené předem v rumu. Potom dozdobím čokoládovým krémem, kouskem želé, ananasu a pocákám čokoládovou polevou. Zkuste o Vánocích a potom dejte vědět!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Františky

Františky

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pche | 2. 12. 2011 11:14

    Vánoční františky jsou kadidlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Piškot s pudinkovým…
20
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
18
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Vánoční františky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact