• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční františky
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční františky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční františky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      g hladká mouka
    • 100
      g ořechy
    • 160
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao
    • 320
      g tuk napůl máslo a Hera
  • Krém
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • 370
      g máslo jedna a půl kostky másla

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin zpracujeme rukama v míse (je to lepší než na vále, nikam to nepadá) těsto a hned vtlačujeme do formiček - použivám malé rohlíčky, tyčky, košíčky. Pečeme v těchto formičkách na 150 °C a vyklopíme po upečení jenom lehce vychladlé. Když na ně zapomenete, jde to potom hůře. Já je plním až druhý den, kdy si našleháme ve vodní lázni krém - t.j. 3 celá vejce zasypu 120 g cukru krupice a 30 g kakaa, opatrně zamíchám a potom ve vodní lázni (voda ve spodním kastrolku musí být studená a postupně se při šlehání zahřívá) šlehám asi 10 minut, až voda začne skoro vřít. Potom šleháme ještě asi 2 minuty mimo vodní lázeň.
2
Po vychladnutí tento krém zašlehám do másla. Je velice dobrý a já jej někdy ještě zjemním přidáním trochou uvařeného pudingu. Do krému můžeme přidat trochu rumu. Krém stříkáme na rohlíčky, plníme jím tyčky, které můžeme spojit nebo nechat samostatně a nakonec pocákáme čokolád. Polevou nebo spojené tyčky do ní namáčíme. Je to velice dobré cukroví a z jednoho těsta naděláte vlastně několik druhů cukroví.
3
Košíčky plním nejdříve bílým krémem, do kterého zamíchám na drobno nakrájené rozinky, namočené předem v rumu. Potom dozdobím čokoládovým krémem, kouskem želé, ananasu a pocákám čokoládovou polevou. Zkuste o Vánocích a potom dejte vědět!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Františky

Františky

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pche | 2. 12. 2011 11:14

    Vánoční františky jsou kadidlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

148
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
54
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
49
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…
34
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
28
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Vánoční františky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact