• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánočka z osmi pramenů
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka z osmi pramenů

autor: František Machara
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka z osmi pramenů
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 600
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g hera
    • 1
      balíček rozinky
    • 1
      lžička sůl čajová
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička citrónové aroma čajová
    • 1
      hrst nasekané ořechy nebo mandle
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potírání

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme na hodinu do rumu.
2
Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme těsto 1 hodinu až hodinu a půl vykynout.
3
Nakynuté těsto dáme na vál a uválíme válec. Ten rozdělíme na 8 dílů, z toho 3 větší, 3 střední a 2 menší prameny.
4
Na plech vložíme pečící papír. Postupně splétáme jednotlivé prameny a vkládáme na plech s pečícím papírem. Nejprve 3 větší prameny, na ně pak 3 prameny střední a nakonec nahoru 2 menší prameny.
5
Spletenou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě půl hodiny vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

6
Následně znovu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy ( mohou být i mandle ), a uprostřed shora asi na 4 místech propíchneme kousky špejlí pro zpevnění, aby se nám vánočka nerozjela.
7
Nyní vložíme vánočku do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 45 minut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Vánočka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Muškátový květ Nasekané ořechy Rozinky Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Rýžové placky

Rýžové placky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

86
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
72
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
64
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
63
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
56
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Saša Rašilov ve filmu Na horách slézal hory v Himálaji: Výšková nemoc! Za co děkoval Blesku?

Saša Rašilov ve filmu Na horách slézal hory v Himálaji: Výšková nemoc! Za co děkoval Blesku?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Další doporučené recepty:

Vánočka s medovinou
Vánočka s medovinou
Vánočka se šafránem
Vánočka se šafránem
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z Počernic
Vánočka z Počernic
Vánočka ze šesti pramenů
Vánočka ze šesti pramenů
Vánoční bábovka
Vánoční bábovka
  • Recepty.cz
  • Vánočka z osmi pramenů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact