• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánočka z osmi pramenů
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka z osmi pramenů

autor: František Machara
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka z osmi pramenů
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 600
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g hera
    • 1
      balíček rozinky
    • 1
      lžička sůl čajová
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička citrónové aroma čajová
    • 1
      hrst nasekané ořechy nebo mandle
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potírání

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme na hodinu do rumu.
2
Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme těsto 1 hodinu až hodinu a půl vykynout.
3
Nakynuté těsto dáme na vál a uválíme válec. Ten rozdělíme na 8 dílů, z toho 3 větší, 3 střední a 2 menší prameny.
4
Na plech vložíme pečící papír. Postupně splétáme jednotlivé prameny a vkládáme na plech s pečícím papírem. Nejprve 3 větší prameny, na ně pak 3 prameny střední a nakonec nahoru 2 menší prameny.
5
Spletenou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě půl hodiny vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

6
Následně znovu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy ( mohou být i mandle ), a uprostřed shora asi na 4 místech propíchneme kousky špejlí pro zpevnění, aby se nám vánočka nerozjela.
7
Nyní vložíme vánočku do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 45 minut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Vánočka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Muškátový květ Nasekané ořechy Rozinky Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

39
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
29
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
20
Paprikový mls
Paprikový mls
16
Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem
Vaflové jednohubky s…
14
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Nemocný Patrik Hezucký: Zprávy z lůžka! A dojemná slova manželky...

Nemocný Patrik Hezucký: Zprávy z lůžka! A dojemná slova manželky...

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Vánočka s medovinou
Vánočka s medovinou
Vánočka se šafránem
Vánočka se šafránem
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z Počernic
Vánočka z Počernic
Vánočka ze šesti pramenů
Vánočka ze šesti pramenů
Vánoční bábovka
Vánoční bábovka
  • Recepty.cz
  • Vánočka z osmi pramenů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact