• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánočka z osmi pramenů
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka z osmi pramenů

autor: František Machara
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka z osmi pramenů
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 600
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g hera
    • 1
      balíček rozinky
    • 1
      lžička sůl čajová
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička citrónové aroma čajová
    • 1
      hrst nasekané ořechy nebo mandle
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potírání

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme na hodinu do rumu.
2
Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme těsto 1 hodinu až hodinu a půl vykynout.
3
Nakynuté těsto dáme na vál a uválíme válec. Ten rozdělíme na 8 dílů, z toho 3 větší, 3 střední a 2 menší prameny.
4
Na plech vložíme pečící papír. Postupně splétáme jednotlivé prameny a vkládáme na plech s pečícím papírem. Nejprve 3 větší prameny, na ně pak 3 prameny střední a nakonec nahoru 2 menší prameny.
5
Spletenou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě půl hodiny vykynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

6
Následně znovu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy ( mohou být i mandle ), a uprostřed shora asi na 4 místech propíchneme kousky špejlí pro zpevnění, aby se nám vánočka nerozjela.
7
Nyní vložíme vánočku do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 45 minut
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Vánočka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Muškátový květ Nasekané ořechy Rozinky Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

113
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class
85
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
84
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
83
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky
70
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Vánočka s medovinou
Vánočka s medovinou
Vánočka se šafránem
Vánočka se šafránem
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z Počernic
Vánočka z Počernic
Vánočka ze šesti pramenů
Vánočka ze šesti pramenů
Vánoční bábovka
Vánoční bábovka
  • Recepty.cz
  • Vánočka z osmi pramenů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact