• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka
Vánočka
Vánočka
Vánočka
Vánočka
Vánočka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 230
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 115
      ml mléko polotučné
    • 60
      g cukr krystal
    • 70
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst mandle
    • mandle plátky na ozdobení
    • moučkový cukr na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosejte oba druhy mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí a přilijte asi 2/3 vlažného mléka. Lehce promíchejte a nechte v teple vzejít kvásek, trvá to asi 20 minut. Pak přidejte cukr, máslo, sůl a 1 vejce, přilijte zbylé mléko a vypracujte vláčné těsto. Nakonec vmíchejte rozinky s mandlemi a nechte 30 minut kynout.
2
Troubu předehřejte na 160°C, plech vylože pečicím papírem. Těsto rozdělte na 6 dílů, které vyválejte na stejně silné prameny. Na jednom konci je spojte tak, abyste na každé straně měli 3 prameny a upleťte vánočku. Oba vnější prameny vždy překřižte a položte do středu - když se podíváte na pracovní plochu, vnější prameny se po překřížení dostanou doprostřed. Prameny, které byly původně druhé, se teď staly vnějšími, opět je překřižte a položte do středu. Další vnější prameny (původně vnitřní) opět překřižte směrem do středu a pokračujte, dokud není celá vánočka zapletená. Konce spojte.
3
Přesuňte vánočku na plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě hodinu kynout. Potřete ji rozšlehaným vejcem, posypte plátky mandlí a pečte asi 45 minut dozlatova.

RADA: Jak upéct dokonalou vánočku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Vánoční vánočka

Vánoční vánočka

Máslová vánočka

Máslová vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Vánočka FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hladká mouka Mandle Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Jahodový likér

Jahodový likér

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Duo bábovka

Duo bábovka

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
23
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
18
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Nemocný Patrik Hezucký: Zprávy z lůžka! A dojemná slova manželky...

Nemocný Patrik Hezucký: Zprávy z lůžka! A dojemná slova manželky...

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Vanilkový krém z mikrovlnky
Vanilkový krém z mikrovlnky
Vanilkový pudink s medovým mangem
Vanilkový pudink s medovým mangem
Vanilkový vánoční koňak
Vanilkový vánoční koňak
Vánočka - třená
Vánočka - třená
Vánočka (Cirkus Petrus)
Vánočka (Cirkus Petrus)
Vánočka od babičky
Vánočka od babičky
  • Recepty.cz
  • Vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact