• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vanilková omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Vanilková omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilková omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      ks žloutek 1-2
    • 4
      lžička moučkový cukr 3-4
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme do horkého mléka. Za stálého míchání opět uvedeme do varu. Horkou hmotu stále mícháme a postupně ji spojujeme s utřenými žloutky.
2
Vychladíme, přitom několikrát zamícháme, aby na povrchu nevznikl škraloup. Vanilková omáčka je vhodným doplňkem k ovocnému želé, ke kyselu, krupicové a kukuřičné kaši, k rýži na sladko, syrovému i kompotovanému ovoci a k moučníkům z piškotového těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Ehnes | 19. 10. 2008 03:02

    Skraloup se nevytvori, pokud okamzite po uvareni prikryjete povrch potravinarskou folii. Folie musi na omacce primo lezet, aby se tam nedostal vzduch. Funguje to samozrejme u vsech omacek a kremovych polevek a clovek nemusi davat pozor a do vychladnuti michat

  • Oldřich Gargulák | 16. 10. 2008 13:54

    Vznik škraloupu lze omezit pocukrováním mletým (moučkovým:o)) cukrem

  • Zuzana Polzin | 16. 10. 2008 12:45

    Jak to myslite s tim nastrouhanym vanilkovym luskem? To ho strouhate cely? Ja jsem dotedka pouzivala jen vnitrek a pokud jsem pouzila lusk cely, tak jsem ho po vareni vytahla. To jsem jeste neslysela, ze by se ten samotny lusk dal jist.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Celerová pomazánka na chlebíčky
Celerová pomazánka na…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Vanilková omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact