• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánek
Napište svůj komentář k receptu

Vánek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Banán, jahody, kiwi, mandarinka)

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme kakao a nalijeme na plech, na který jsme dali pečící papír. Dáme do vyhřáté trouby (190-200 °C - horkovzdušná elektrická). Pečeme asi 6-8 minut. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a rozetřeme na upečený a vychladlý vánek. Na šlehačku položíme ovoce do řady tak, abychom mohli zavinout do rolády, zavineme část, položíme jiný druh ovoce a zavineme celé, zabalíme do alobalu nebo celofánu a dáme ztuhnou do ledničky. Pak si uvaříme kávu, nakrájíme vánek a popřejem dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

Lehký vánek

Lehký vánek

Sladký vánek

Sladký vánek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 14. 1. 2005 09:50

    Já to dělám bez ovoce a říkám tomu šlehačková bomba

  • Jana z VM | 22. 11. 2004 12:46

    Jak tak čtu všechny komentáře k této roládě, musím se taky přidat.Tuto roládu znám, ale dělám ji trošku jinak. Ještě se mi nestalo, že by se připálila. Musí se však dát pozor, peče se jenom chvilku, protože tam není mouka a aby se moc nevysušila, potom jde špatně rolovat a trhá se!Tady je můj recept - dělám jej léta:Ručním šlehačem šlehám 5 bílků, postupně zašlehávám 5 lžic krupicového cukru. Do tuhého sněhu zašlehám najednou všech 5 žloutků, zalšeháváme lehce. Potom do tohoto základu přes síto přeseju 3 lžíce kakaa a těsto rozetřu na plech, kde mám pergamenový papír dobře vymäzaný sádlem!! To je důledité, aby se roláda nepřichytila, dobře se rolovala až vychladne.Pečící papír vůbec nepoužívám, vždycky pouze pergamenový papír, dobře vymazaný sádlem!Peču také na 160 st. a ne dlouho - vždycky obracím, aby se upeklo stejnoměrně. Kraje těsta se nesmí připalovat. Ale to musí každý zkusit, však se na to přijde, žádný strach.Roládu nikdy neroluju dířve, než zchladne.

  • jaja13 jaja13 | 20. 11. 2004 06:21

    Když peču tuto roládu, tak maximálně na 160 - 170 stupňů. Ale když něco připálím, za to většinou recept nemůže.

  • abu | 18. 11. 2004 16:34

    Anonym - jo, taky jsem pekla na pečícím papíře, no připálilo se to. Šlehačku jsem ušlehala celkem tuhou a se ztužovačem, no rozpustila se (byla na vychladlém těstě). Vypadalo ho hrozně, ale bylo to dobré. Nevadí, zkusím to jindy.

  • Anonym | 18. 11. 2004 15:53

    Abu: jestli to nebude rukama. Ale poku je to poprvé, dá se to pochopit. Mě přijde tato roláda úplně jednoduchá. Vždy se mi povedla. Peču na pečícím papíru. A že by se mi roztekla už ušlehaná šlehačka? - dávala jsi to na úplně studenou roládu??? Někdy když nemám šlehačku, použiju krém od Dr. Oetkera.

  • abu | 16. 11. 2004 21:49

    Vladko, tedy fakt se mi to nepovedlo. Šlehačka se roztekla, těsto se připálilo. Ale zkusila jsem to bez ovoce, jen s čokoládovým zdobením. A ani hezky to nevypadá...

  • Vladka Sedláčková | 15. 11. 2004 16:20

    Já dávám 3 lžíce kakaa a šlehačku rozhodně nesladit (už ten ztužovač je mírně nasládlý).Někdy dělávám tuto roládu bez ovoce. Zkuste do šlehačky vmíchat čokoládové zdobení na dort. Je to vynikající a rychlý moučník.

  • abu | 12. 11. 2004 21:57

    vypadá to zajímavě, zkusím to. Ale ta šlehačka je sladká nebo to je sladké dost i bez oslazení šlehačky? Dík

  • alena Fryčová | 12. 11. 2004 19:41

    moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Červen Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Ovoce Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Boršč III.

Boršč III.

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact