• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Valentínská krupicová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Valentínská krupicová srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentínská krupicová srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra
    • 80
      g krupice
    • 2
      ks žloutek
  • Na obalovaní a smažení:
    • 1
      ks vejce
    • kokos
    • máslo
  • Ovocná omáčka:
    • cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      ml voda
    • ovoce zmrazené višně nebo lesní směs, příp. jiné červené ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vanilkového cukru, nastrouhané citrónové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Kaši necháme vychladnout a potom přidáme žloutky. Vše dobře rozmícháme. Krupicové těsto natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na plech opláchnutý studenou vodou a necháme zaschnout. Ze zaschlého těsta vykrajujeme formičkou srdíčka a opatrně je obalujeme postupně v rozmíchaném vejci a potom v kokosové moučce.
2
Zmrazené čerstvé ovoce rozehřejeme a osladíme podle chuti. Směs přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve 100 ml studené vody a přilijeme ho k vařícímu se ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 2 min. do houstnoucí směsi. Potom ovocnou omáčku udržujeme za občasného promíchání na mírném ohni teplou. Na pánvi rozehřejeme máslo a obalená srdíčka na něm do zlatova osmažíme. Srdíčka podáváme teplá, přelitá ovocnou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše se sněhem

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:52

    Áno Zdenka, flameri je vlastne hustá krupicová kaša ochutená vanilkovým cukrom, ktorá sa po stuhnutí vyklopí z formičiek a ozdobí kompótom, poleje šťavou a môžete ozdobiť aj šľahačkou, posypať kakaom... mňam:)))

  • Zdenka Korábová | 16. 2. 2008 17:21

    Určitě se dají použít obě. Z dětské bude jemnější,jak píše Terezka. Vzpomněla jsem si na studia na SŠSS, zvané knédlfakulta, tuto vylepšené krupicové kaši se řikalo Flameri a podávala se jako moučník ve studentské jídelně, nebyla smažená pouze jako pudinky a politá ovocným přelivem ze sirupu a i tak byla velmi chutná. Zase ji zkusím

  • Tereza J. | 16. 2. 2008 12:08

    Evička, robila som z detskej krupice, je jemnejšia. Ale myslím, že dobrý výsledok by bol aj z hrubej krupice. Fotku som už poslala.

  • Eva | 15. 2. 2008 22:20

    Už je po Valentýnu, ale to nevadí, stejně by mě zajímalo - jakou krupici mám použít? Klasickou hrubou nebo dětskou krupičku nebo si můžu vybrat podle toho co mám doma?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Vaření Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Kokos Krupice Máslo Mléko Ovoce Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
  • Recepty.cz
  • Valentínská krupicová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact