• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Valašský "bigmac" bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašský "bigmac" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
    • 1
      l sterilované zelí
    • 0,50
      balíček majoránka pokud máte čerstvou je to ideální
    • 0,50
      balíček kmín
    • 4
      ks vejce ideálně domácí
    • 1
      hrst mouka dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
    • 0,50
      kg uzené maso žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.
2
Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbost | 5. 2. 2012 16:23

    My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém! Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Majoránka Mouka Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Esíčka

Esíčka

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

55
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
49
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
31
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
23
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
23
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Jehněčí na bylinkách a…

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Ewa Farna kápla božskou: Kam zmizel manžel Chobot? Tajná dohoda

Ewa Farna kápla božskou: Kam zmizel manžel Chobot? Tajná dohoda

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact