• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Valašské frgály
Napište svůj komentář k receptu

Valašské frgály

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské frgály
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g margarín
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • sůl
  • Náplň
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • sůl
  • Drobenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské hruškové frgály s badyánem

Valašské hruškové frgály s badyánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 5. 2011 20:36

    Znám pod názvem zelňáky, nikdy jsem nepekla, ale jedla už několikrát u kamarádovy babičky na Valachách. Zní to sice zvláštně, zelí na frgál, ale jsou výborné! a když jsem jedla poprvé, asi bych ani nepoznala, že jsou se zelím. A myslím, že to zelí bylo strouhané.

  • J. | 11. 12. 2010 13:48

    Zelí je potřeba podusit az v nem nebude voda,nechat vychladnout a teprve pak dát na frgál :-)

  • elen | 8. 11. 2010 17:31

    Můžete mi prosím napsat někdo, kdo má zkušenosti se zelnou nádivkou, jak ji udělat? Měla jsem to nakrájeno na čtverečky, podušené s trochou másla a vody, skočicí a trochou cukru a není to ono. Chce to pokrájet na jemné nudličky snad? Nebo úplně rozsekat? Kolik dát cukru? :-( :-)

  • S.Tymova | 6. 11. 2010 13:23

    MŇAM!

  • unqgcgzusd unqgcgzusd | 16. 2. 2008 03:28

    Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://gqgnzrbpumx.com >http://gqgnzrbpumx.com</a>

  • wendy | 3. 9. 2005 10:28

    Děkuji moc, Martino!

  • Martina Hühneová | 24. 8. 2005 09:06

    Wendy, podívejte se na stránkyhttp://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/ost/ostr0025.htmlTrdelník je také naším oblíbeným moučníkem.

  • wendy | 24. 8. 2005 00:03

    Pro paní Stáňu: mohla byste prosím zveřejnit recept na nějaké ty jiné náplně? Moc děkuju

  • Hanka | 14. 6. 2005 14:04

    nemáte prosím vás recept na frgál ale na povidlový nebo je to stejné jako se zelím?

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:31

    Dobré i s jinými náplněmi

  • Veronika Docekalová | 2. 6. 2005 18:27

    A když je tu ten frgál,nemáte prosím někdo recept na trdelník? Děkuji.

  • Veronika Docekalová | 2. 6. 2005 18:22

    Taky by mě zajímalo to zelí,nějak se mi tam nehodí

  • Romana Jílková | 9. 5. 2005 13:50

    Valašské frgály jsem ochutnala na Moravě,ale žádný nebyl se zelím,opravdu jse tam zelí dává.

  • Mirka Urbánková | 28. 12. 2004 03:34

    Recept na frgály u nás všem chutnal. Prosím zašlete mi ještě další valašské recepty, moc mě zajímají.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hlávkové zelí Hnědý rum Hrubá mouka Margarín Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Smažené cibulky

Smažené cibulky

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Valašské frgály
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact