• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
Napište svůj komentář k receptu

Valašská kyselica jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašská kyselica jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • cibule
    • brambory
    • klobása
    • zakysaná smetana
    • mouka
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi 7 kuliček nového koření, 1 lžičku soli. V dalším hrnci uvaříme osolené brambory na kostičky - přidávám i trochu drceného kmínu a 1 zeleninový bujón. Až je zelí měkké, přilijeme k němu uvařené brambory i s vodou a také na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme majoránku podle chuti, zahustíme moukou, převaříme a přidáme rozdrcený česnek. Do lehce vychladlé zelňačky - to proto, aby se smetana nesrazila - rozmícháme kysanou smetanu (4 lžíce?).
2
Je to zelňačka podle mojí babičky, která bydlí u Vsetína. A pozor, z 500 g zelí je jí opravdu hodně, ale u nás se nikdy neztratí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 14:13

    Aj ja si myslím, dala som ju tam celú:-) práve varím:-)

  • Tereza J. | 12. 1. 2009 13:43

    Mirka, nie som autorka, ale podľa popisu by som povedala, že tá cibuľa sa varí celá. Ale môžem sa mýliť, nech ma autor opraví, ak chybujem :)))

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 13:26

    Cibuľu dáme variť celú, len aby sa vyvarila, alebo ju treba pokrájať?

  • Milena Skybova | 4. 1. 2009 18:08

    Kyselice mám moc ráda ,přidávám sušené houby a místo brambor dávám uvařené bílé fazole a taky uzené to tam nesmí chybět.:-)

  • Lucie | 6. 1. 2008 17:42

    polívku vařím už po druhé, moc dobrá :-)

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Denda | 23. 11. 2007 15:29

    jo jo valšské polevky to je grunt jsou výborné vím o čem mluvim jsem Zrožnova p.RAdh.

  • Anonym | 15. 11. 2007 15:12

    je to vyborny recept

  • Pavlína ze Vsetína | 12. 9. 2006 13:05

    Na uvaření kyselice stačí i jeden hrnec. Napřed musíme dát vařit brambory do osolené vody a až jsou uvařené, tak k nim přidáme kysané zelí s dalšími přísadami dle receptu. Po přidání kysaného zelí už brambory nezměknou.

  • elem | 9. 7. 2006 19:52

    Jo a babicka varila se zelim jeste kus uzenyho

  • elem | 9. 7. 2006 19:49

    Ano, tohle je prava Valasska kyselica :-)

  • Karina | 10. 4. 2006 23:16

    Jako kuchařka jsem téměř začátečník, a tahle polévka je naprosto senzační a jednoduchá! Zapomněla jsem průběžně chutnat,ale po uvaření stejně nebylo čím vylepšovat . DOPORUČUJI !!! Je perfektní!

  • mája včelka | 3. 2. 2006 07:50

    já přidávám ještě k bramborám vařit namočené suš.houky a klobásu opražím ve vlast.tuku-6 lit. hrnec mame na dva dny

  • Anonym | 19. 11. 2005 10:08

    Vařím podobně, jenom nedávám česnek, majoránku a kysanou smetanu, ale celý pepř a šlehačku. A je opravdu výborná.

  • Kafenka :-) | 19. 11. 2005 09:31

    Paní Jarko, jsem moc ráda, že jsem Vás potěšila.. Tuto zelňačku opravdu miluji už od dětství a teď ji vařím alespoň jednou za 14 dní. Určitě vyzkoušejte a napište jak Vám chutnala. Zkusím se babičky zeptat na ty "pravé valašské chlupaté knedlíky".

  • Jarka z Bratislavy | 17. 11. 2005 20:41

    Ďakujem za ten recept. Iste ho varievala matka môjho otca v Rokytnici pri Vsetíne. Potešila som sa aj valáškym frgálom, ale ak máte vedomosť, napíšte prosím, ako sa varia pravé valašské "chlupaté knedlíky.Redakcii ďakujem za mnoho výborných receptov. Niekedy na oplátku prispejem zasa niečim z bratislavskej kuchyne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Kyselica
Pokrmy Z brambor Večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Klobása Kysané zelí Majoránka Mouka Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Bezé roláda

Bezé roláda

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

13
Karamelizované pečené ořechy
Karamelizované pečené…
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact