• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
Napište svůj komentář k receptu

Valašská kyselica jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašská kyselica jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • cibule
    • brambory
    • klobása
    • zakysaná smetana
    • mouka
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi 7 kuliček nového koření, 1 lžičku soli. V dalším hrnci uvaříme osolené brambory na kostičky - přidávám i trochu drceného kmínu a 1 zeleninový bujón. Až je zelí měkké, přilijeme k němu uvařené brambory i s vodou a také na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme majoránku podle chuti, zahustíme moukou, převaříme a přidáme rozdrcený česnek. Do lehce vychladlé zelňačky - to proto, aby se smetana nesrazila - rozmícháme kysanou smetanu (4 lžíce?).
2
Je to zelňačka podle mojí babičky, která bydlí u Vsetína. A pozor, z 500 g zelí je jí opravdu hodně, ale u nás se nikdy neztratí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 14:13

    Aj ja si myslím, dala som ju tam celú:-) práve varím:-)

  • Tereza J. | 12. 1. 2009 13:43

    Mirka, nie som autorka, ale podľa popisu by som povedala, že tá cibuľa sa varí celá. Ale môžem sa mýliť, nech ma autor opraví, ak chybujem :)))

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 13:26

    Cibuľu dáme variť celú, len aby sa vyvarila, alebo ju treba pokrájať?

  • Milena Skybova | 4. 1. 2009 18:08

    Kyselice mám moc ráda ,přidávám sušené houby a místo brambor dávám uvařené bílé fazole a taky uzené to tam nesmí chybět.:-)

  • Lucie | 6. 1. 2008 17:42

    polívku vařím už po druhé, moc dobrá :-)

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Denda | 23. 11. 2007 15:29

    jo jo valšské polevky to je grunt jsou výborné vím o čem mluvim jsem Zrožnova p.RAdh.

  • Anonym | 15. 11. 2007 15:12

    je to vyborny recept

  • Pavlína ze Vsetína | 12. 9. 2006 13:05

    Na uvaření kyselice stačí i jeden hrnec. Napřed musíme dát vařit brambory do osolené vody a až jsou uvařené, tak k nim přidáme kysané zelí s dalšími přísadami dle receptu. Po přidání kysaného zelí už brambory nezměknou.

  • elem | 9. 7. 2006 19:52

    Jo a babicka varila se zelim jeste kus uzenyho

  • elem | 9. 7. 2006 19:49

    Ano, tohle je prava Valasska kyselica :-)

  • Karina | 10. 4. 2006 23:16

    Jako kuchařka jsem téměř začátečník, a tahle polévka je naprosto senzační a jednoduchá! Zapomněla jsem průběžně chutnat,ale po uvaření stejně nebylo čím vylepšovat . DOPORUČUJI !!! Je perfektní!

  • mája včelka | 3. 2. 2006 07:50

    já přidávám ještě k bramborám vařit namočené suš.houky a klobásu opražím ve vlast.tuku-6 lit. hrnec mame na dva dny

  • Anonym | 19. 11. 2005 10:08

    Vařím podobně, jenom nedávám česnek, majoránku a kysanou smetanu, ale celý pepř a šlehačku. A je opravdu výborná.

  • Kafenka :-) | 19. 11. 2005 09:31

    Paní Jarko, jsem moc ráda, že jsem Vás potěšila.. Tuto zelňačku opravdu miluji už od dětství a teď ji vařím alespoň jednou za 14 dní. Určitě vyzkoušejte a napište jak Vám chutnala. Zkusím se babičky zeptat na ty "pravé valašské chlupaté knedlíky".

  • Jarka z Bratislavy | 17. 11. 2005 20:41

    Ďakujem za ten recept. Iste ho varievala matka môjho otca v Rokytnici pri Vsetíne. Potešila som sa aj valáškym frgálom, ale ak máte vedomosť, napíšte prosím, ako sa varia pravé valašské "chlupaté knedlíky.Redakcii ďakujem za mnoho výborných receptov. Niekedy na oplátku prispejem zasa niečim z bratislavskej kuchyne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Kyselica
Pokrmy Z brambor Večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Klobása Kysané zelí Majoránka Mouka Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Půl roku po smrti Aničky Slováčkové (†29): Dočkala se místa odpočinku! S momentkou, kdy byla šťastná…

Půl roku po smrti Aničky Slováčkové (†29): Dočkala se místa odpočinku! S momentkou, kdy byla šťastná…

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact