Krémová vajíčková pomazánka s lučinou, jarní cibulkou a jemně pikantní dijonskou hořčicí je hotová za pár minut a skvěle ladí s kváskovým chlebem. Ideální k snídani, studené večeři i na svačinu.
Vejce oloupejte a nakrájejte je na co nejmenší kousky. Pro jemnější texturu je můžete protlačit jemným sítem nebo propasírovat přes mřížku. Vajíčka dejte do větší mísy. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, lučinu, majonézu a dijonskou hořčici.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ VAJÍČKOVÉ POMAZÁNKY: Když použijete moc majonézy a lučiny v poměru k vejcím, pomazánka bude příliš tekutá. Držte se tedy receptu a poměru surovin. Majonézu přidávejte raději postupně, aby nepřebila chuť vajec.
Jednou z nejčastějších chyb je nevýrazná chuť pomazánky. Nebojte se ji dobře osolit a opepřit a nevynechávejte dijonskou hořčici, která pomazánce dodá říz.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Základem jsou správně uvařená vejce. Vložte je do vroucí vody a vařte 8 minut od bodu varu. Pak je prudce zchlaďte v ledové vodě. Půjdou vám snáze oloupat a nebudou mít zažloutlý okraj.
Pokud vám vadí výrazná chuť jarní cibulky, můžete ji před přidáním spařit horkou vodou nebo použít šalotku.
Pomazánka chutná nejlépe, když se uleží alespoň 30 minut v lednici. Chutě se krásně propojí a výsledek bude o to lepší.
Pomazánku skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici, kde vydrží 2–3 dny.