• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka

autor: Uživatel (#334098)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Domácí "salko"
    • 2
      l mléko plnotučné
    • 150
      g med
    • 150
      g máslo
  • Vaječný likér
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      ks žloutky
    • 400
      ml hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a vmícháme do něj máslo. Směs necháme zchladnout ideálně pod 50 °C.

RADA: Máslo bez lednice

2
Poté přidáme žloutky. Pokud nechceme v likéru žloutky syrové, přidáme je do mléka před koncem vaření a trochu povaříme. Na míchání likéru používáme ideálně tyčový mixér. Díky němu bude nápoj krásné jemný.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Následně přilijeme smetanu. Tu ale už nevaříme. Mohla by se srazit.
4
V případě, že má směs opravdu méně než 50 °C, můžeme začít přidávat med a rum. Pokud máme raději likér sladší, dáme více medu, pokud ostřejší, přilijeme více rumu. (Teplota mléka je důležitá kvůli medu. Pokud se med zahřeje na více než 50 °C, ztrácí prospěšné látky.) Pokud si chceme likér ozvláštnit, přidáme podle chuti vanilku, kakao nebo oříškové máslo.

RADA: Vánoční likéry: S námi připravíte ty nejlepší

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový vánoční koňak

Vanilkový vánoční koňak

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Veganský "vaječný" likér

Veganský "vaječný" likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Med Mléko plnotučné Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Salát Caesar

Salát Caesar

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
26
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
Vaječný muffin
Vaječný muffin
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s ředkvičkami
Vaječný salát s ředkvičkami
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact