• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka

autor: Uživatel (#334098)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Domácí "salko"
    • 2
      l mléko plnotučné
    • 150
      g med
    • 150
      g máslo
  • Vaječný likér
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      ks žloutky
    • 400
      ml hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a vmícháme do něj máslo. Směs necháme zchladnout ideálně pod 50 °C.

RADA: Máslo bez lednice

2
Poté přidáme žloutky. Pokud nechceme v likéru žloutky syrové, přidáme je do mléka před koncem vaření a trochu povaříme. Na míchání likéru používáme ideálně tyčový mixér. Díky němu bude nápoj krásné jemný.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Následně přilijeme smetanu. Tu ale už nevaříme. Mohla by se srazit.
4
V případě, že má směs opravdu méně než 50 °C, můžeme začít přidávat med a rum. Pokud máme raději likér sladší, dáme více medu, pokud ostřejší, přilijeme více rumu. (Teplota mléka je důležitá kvůli medu. Pokud se med zahřeje na více než 50 °C, ztrácí prospěšné látky.) Pokud si chceme likér ozvláštnit, přidáme podle chuti vanilku, kakao nebo oříškové máslo.

RADA: Vánoční likéry: S námi připravíte ty nejlepší

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový vánoční koňak

Vanilkový vánoční koňak

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Veganský "vaječný" likér

Veganský "vaječný" likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Med Mléko plnotučné Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Mufínky

Mufínky

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jarní závitky
Jarní závitky
23
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
21
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
18
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
14
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Další doporučené recepty:

Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
Vaječný muffin
Vaječný muffin
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s ředkvičkami
Vaječný salát s ředkvičkami
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact