• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vaječná polévka "drobená"
Napište svůj komentář k receptu

Vaječná polévka "drobená"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječná polévka "drobená"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1,50
      lžíce rostlinný tuk (Hera)
    • 2
      lžíce krupice (Nebo dětské krupičky)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl Nebo vegeta
    • 4
      stroužek česnek
    • pažitka (Petrželová nať, libeček)
    • maggi Příp. na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Do suchého hrnce, ve kterém budeme polévku vařit dáme na tuku zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté zasypeme krupicí, trochu osmahneme a vťukneme vejce. Vařechou promícháme a necháme chvíli v klidu na slabém plameni zatáhnout. Pak rozhňácáme na různě velké hrudky a ještě chvíli osmahneme. Tím docílíme krásného drobení. No a pak už to jde rychle. Zalejeme vodou, zesílíme plamen, přidáme masox, pepř, Vegetu.
2
Vaříme 15-20 minut. To nejzdravější nakonec: po odstavení dochutíme česnekem - ten nesmí chybět, pažitkou (mám nasekanou i v mražáku), libečkem (i sušený mám vždy v zásobě), ap.
3
Tato polévka byla v naší rodině velmi oblíbená. A hlavně je rychlá, posilující a zdravá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem

Vaječná omeleta (nejen) s medvědím…

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 21. 11. 2007 18:24

    polévku znám.moje babička ji také vařila. je výborná.

  • Jarka L. | 20. 11. 2007 14:27

    Milá Anno Č. Vše je na každém z nás.Mám tam napsáno: "...případně, nebo, ap....". Pokud chcete zůstat u planého jídla či pouze špetky soli, klidně můžete. Důležitý je česnek, cibule a zelené bylinky - tolik postrádané u mnoha jiných receptů.

  • Anna Č. | 20. 11. 2007 10:20

    Podobný recept již tady je.Proč tolik nezdravých ingrediencí?Masox,vegeta a ještě maggi?

  • Věra z Dc | 19. 11. 2007 13:03

    Polévka je ještě hezčí na " oko", když se nakonec přidá trošku jemně postrouhané mrkve.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Krupice Maggi Masox Pažitka Pepř mletý Rostlinný tuk Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Obložená vejce

Obložená vejce

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

64
Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Kapsy s mozzarellou a…
46
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
35
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
30
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
21
Barevná rýže I.
Barevná rýže I.

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Vaječná polévka "drobená"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact