• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Václavkový guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 125
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Václavkový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rostlinný olej
    • 2
      cibule
    • paprika - sladká
    • drcený kmín
    • hladká mouka
    • sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • václavky

Postup přípravy receptu

1
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a dusíme nejméně 30 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme. Rozmícháme mouku s vodou a pomalu přiléváme, až guláš zhoustne, nakonec na zjemnění přilijeme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janabrezikova@centrum.cz | 5. 10. 2015 21:42

    Luxusní a bez chyby!!!!!!!!!!!!!!!! <3

  • Pepa | 28. 9. 2013 17:40

    Konečně tam do toho guláše ,někdo přidal brambory no a já tam ještě osmahnu kousek točenýho buřtu a to je potom žrádlo!!!Václavky už mám a tak na to zítra vlítnu a udělám ho taky.Teďka jsem dodělal bedle na kmíně a rodina se pěkně nacpala a VOTOM TO JE. Tak se mějte čau Pepa.

  • Petr | 19. 10. 2012 20:57

    Dnes jsem přinesl přes kilo kloboučků, krásných z Krásné na Moravě. Do guláše nedávám smetanu, cibulový základ je samozřejmostí, dost solím a trochu pepřím, kmínu jen tak na chuť a celý. Před koncem přidám brambory na větší "měsíčky", podusím až se zbortí špičky, podávám. Luksus, dobré chutnání.

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:44

    Jen poznámka: václavkový guláš nepatří do masa :-\

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:43

    Zrovna včera byl k večeři. Já václavky miluju ;-)

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2009 09:17

    Guláš z václavek je skvělý a právě přichází jeho sezona!!!Já ho dělám bez smetany, přidám oregano, kmín (hodně), pepř, apriku (taky dost) Dusím 25 minut a stačilo. Jo zahušťuju jen chlebovými kůrkami a jen tak, abych nepotlačila chuť houbiček.Jinak pokud mám hodně václavek, tak udělám ten základ bez zahuštění a dám do sklenic a sterilizu¨ju asi 30 min., a mám v zimě o dobrotu postaráno. Lze i do mrazáku

  • jaja 13 | 29. 10. 2009 19:06

    V atlasu hub je uvedeno 25 minut, takže bych neměla strach.

  • Marie Gazdová | 29. 10. 2009 13:20

    ...jejda paní Evitchka mi lehce nahnala strach s tou dobou vaření. Právě jsme dojedli smaženici z václavek které jsem dusila max. půl hoďky. Jelikož nám rostou na zahrádce tak jsem hledala další recept a tady čtu, že se mají dusit déle jak 45 min. ...tak tedy, bylo mi s Váma dobře, snad se ještě uvidíme.

  • Petra Kucerova | 26. 10. 2008 18:50

    Jani z BrnenskaJsem z Brna a gulas uz nam tece i usima, zajdete si na ne na Mokrou horu (sejit do lesa z lesni cesty Sobesicke, ktera navazuje na Jandaskovu), trasu mezi Adamovem a Babicema (mimochodem pekna prochazka) nebo na Hady kolem Resselova pomniku. Prijemny lov;)

  • Andrea Bednar | 25. 10. 2008 20:52

    Pani Kovarova, to jste mi s tim receptikem prisla vhod, Zrovna jsme nasbirali! V Chicagu v parku. To bude ale dobrutka!Prava ceska zranice.

  • Magda Budská | 22. 10. 2008 08:02

    Manžel včera donesl z lesa hřiby a taky václavky, tak udělám tenhle guláš na zítřejší oběd.

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 14:44

    Na našu záhradu Janka, na našu záhradu.... Rastú nám každý rok :)))

  • Jana Krupicová | 21. 10. 2008 10:12

    ¨Guláš je výborný, ale kam letos na ty václavky?? Nikde nerostou, aspoň tady na brněnsku...

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:39

    J e výborný i z ostatních TVRDÝCH hub.Kotrč, kováři.....:-)PS

  • Evitchka S | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • Evitchka | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • hana Valentová | 22. 9. 2006 20:56

    Dnes jsem jedla václavky poprvé a fakt vynikající, dělala jsem je hodinu, akorát tu smetanu jsem neměla, ale i tak, bezva, dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sladká smetana Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Limoncello

Limoncello

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
65
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
64
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

V kávě marinované kuřecí řízky
V kávě marinované kuřecí řízky
V rumu zavařená dýně
V rumu zavařená dýně
Václavková bramboračka
Václavková bramboračka
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou …
Václavky na slanině s tarhoňou
Václavky na slanině s tarhoňou
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact