• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzlíky s malinovým džemem
Napište svůj komentář k receptu

Uzlíky s malinovým džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 195 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající nadýchané uzlíky z kynutého těsta jsou naplněné malinovým džemem, který jim dodá šmrnc. Upéct je můžete nejen na Velikonoce, ale klidně i v průběhu celého roku, třeba k nedělní snídani.

Suroviny

8 porce
    • 40
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 180
      ml mléko plnotučné
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 150
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 240
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte obě mouky i sůl. 10 minut hněťte hákem při nízké rychlosti nebo ručně vařečkou, dokud nebude těsto měkké, hladké a přestane se lepit ke stěnám mísy. Vytvarujte z něj bochánek a přesuňte ho do mísy vytřené olejem a nechte 1,5 hodiny kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a vyválejte dlouhý obdélník asi 60 x 20 cm. Potřete jej džemem a zarolujte do tenkého válečku. Překrojte ho napůl, každou půlku ještě natáhněte do délky a rozdělte na 4 kusy. Nyní válečky rozřízněte téměř do konce a obě části do sebe zamotejte jako copy a zatočte do uzlíku (věnečku). Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, překryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout. Mezitím troubu rozehřejte na 180 °C. Uzlíky pečte 25 minut dozlatova.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Mini mazance

Mini mazance

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté Sváteční pečení FOOD Velikonoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko plnotučné Špaldová mouka Sůl Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Jablková roláda

Jablková roláda

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jidáše

Poslední sledované recepty

31
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
10
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Uzeninové mističky s cibulkou
Uzeninové mističky s cibulkou
Uzený losos na grilu
Uzený losos na grilu
Uzený vývar
Uzený vývar
Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"
Úžasná "roláda" z mletého masa v …
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní…
Úžasná vajíčková pomazánka
Úžasná vajíčková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Uzlíky s malinovým džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact