• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzený vývar
Napište svůj komentář k receptu

Uzený vývar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 260 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzený vývar
Uzený vývar
Uzený vývar
Uzený vývar
Uzený vývar
Uzený vývar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Uzený vývar plný zeleniny je nejen chutný, ale i pořádně vydatný. Do hotového vývaru nezapomeňte přidat kousky masa a kroupy, aby byl výsledek dokonalý.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      hrst petrželka
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • 1
      kg uzená žebra vepřová
  • Kroupová polévka
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst petrželka
    • 100
      g kroupy
    • uzené maso z vývaru

Postup přípravy receptu

1
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar?

2
Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a nepřiklopené vařte asi 4 hodiny.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Pak sceďte přes jemný cedník.
4
Kroupy nejlépe den předem dejte bobtnat do vody.
5
Slijte, zalijte vodou a vařte do změknutí, poté sceďte. Ve vývaru uvařte na nudličky nakrájenou mrkev, přidejte kroupy, nasekanou petrželku a na závěr vmíchejte rozšlehané vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Uzené s křenovou omáčkou

Uzené s křenovou omáčkou

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kroupy Mrkev Nové koření Pepř celý Petrželka Sůl Uzená žebra Uzené maso Vejce Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

39
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
21
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Deník Aha! 8.11.2025

Deník Aha! 8.11.2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Uzeninové mističky s cibulkou
Uzeninové mističky s cibulkou
Uzený losos na grilu
Uzený losos na grilu
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"
Úžasná "roláda" z mletého masa v …
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní…
  • Recepty.cz
  • Uzený vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact