• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrnek fazole (den předem namočené, slité)
    • 50
      g máslo
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g uzené maso
    • kořenová zelenina
    • 2
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
  • Na šafránovou omáčku
    • vývar (z uzeného masa)
    • šafrán (několik nitek)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem na hustější kaši. Ochuťte. Podávejte k uzenému masu se šafránovou omáčkou.
2
Tu připravíte takto: do scezeného horkého vývaru z uzeného masa rozemněte šafrán. Nechte ho chvíli louhovat, až pustí barvu. Zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody, přiveďte k varu, stáhněte oheň a ještě asi 10 minut povařte. Dochuťte rozetřeným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Při vaření fazolí se uplatní bylinka jménem saturejka, která se ve staročeské kuchyni běžně používala. Roste v každé půdě, existuje jako vytrvalý i jednoletý druh. Má schopnost odnímat nadýmavé látky, proto se přidávala k luštěninám a také k těžším smetanovým omáčkám. Další chuťově příjemnou variantou k uzenému je šalvěj – používejte ji s mírou, stačí jeden lístek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou

Jáhly s opečeným bramborem a…

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cccGlenisla | 28. 10. 2013 19:38

    Šťouchané brambory s fazolemi jsem jedla poprvé a je to výbroná kombinace. K uzenému masu naprosto perfektní. Šafránovou omáčku jsem dělala taky poprvé a všem doma chutnala. Všem doporučuji.

  • Chaz | 15. 7. 2013 01:49

    Wow I must confess you make some very <a href="http://dqesdy.com">trnhecant</a> points.

  • Donat | 12. 7. 2013 13:47

    Gosh, I wish I would have had that inftamroion earlier!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Fazole Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Mléko Nové koření Pepř celý Pepř mletý Šafrán Sůl Uzené maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
39
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Ovocný koláč III.
Ovocný koláč III.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Uzené jako řízek
Uzené jako řízek
Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Uzené maso v kysaném zelí
Uzené maso v kysaném zelí
Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uzené s křenovou omáčkou
Uzené s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact