• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzenářské vepřové
Napište svůj komentář k receptu

Uzenářské vepřové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 700
      g vepřová plec bez kosti a kůže, cca
    • 150
      g šunka
    • 2
      ks párky ve vlastním střívku - nožičky
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská...
    • houby - čerstvé, mražené nebo sušené
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 1
      kg brambory cca
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme kmínem (půl lžičky stačí), přidáme houby dle chuti (sušených dáváme méně), vše promícháme, přiklopíme a pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Pak na maso přidáme oloupané a pokrájené brambory, zalijeme smetanou (250 ml), osolíme a přikryté dopečeme doměkka dalších 30-40 minut.
2
*Maso můžeme upéct i bez smetany a brambor a podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Pečené uzenářské ocásky

Pečené uzenářské ocásky

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky | 14. 3. 2016 19:44

    Dal bych to bez hřibů a smetany a místo toho k tomu zapéct kysané zelí by nemělo chybu, ale i tak dobrý recept :-)

  • Vašek | 14. 1. 2014 09:23

    Byla to pecka a večer jsme to dorazili s hořticí a chlebem. Nedržel jsem se striktně gramáží ale stavem zásob a bez smetany, to někdy příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Houby Kmín Párky Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Šunka Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou
Oblíbený piškotový koláč…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzenářská krkovička
Uzenářská krkovička
Uzenářská směs s hráškem
Uzenářská směs s hráškem
Uzenářský kapr
Uzenářský kapr
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
Uzené cuketové placičky
Uzené cuketové placičky
  • Recepty.cz
  • Uzenářské vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact