• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzená fazolačka
Napište svůj komentář k receptu

Uzená fazolačka

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená fazolačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • 1
      l vepřový vývar z uzených kostí
    • 100
      g uzeniny jakékoliv
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem.
2
Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a uděláme jíšku.
3
Do jíšky vlijeme uvařené fazole, pořádně rozmícháme, doplníme vodou, přidáme majoránku, párek nebo klobásku nakrájenou na kousky, a dochutíme octem, solí, popřípadě trochou cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným…

Uzená krůtí prsa na zelenině

Uzená krůtí prsa na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr N. | 5. 3. 2011 17:47

    Místo cukru a octa přidávám kečup, chutná skvěle...

  • Josef Školník | 14. 1. 2008 05:54

    Díky za nápad, z vývaru z uzeného dělám většinou jen kroupovku nebo bramboračku. Dnes ji budeme mít k večeři

  • Vlasta | 28. 8. 2006 19:22

    Obrali jsme kosti,část nesnědli a vhodili do polévky místo párků.Bylo to pošušňáníčko.K tomu čerstvý chlebíček,moc jsme si pochutnali.

  • Jana Kutačová | 11. 5. 2006 17:15

    Teď jsem je hodila do papiňáku žebírka,za 20 min.vytáhnu uvařená,dám vařit fazole a polévka je hotová.Žebra oberu,smíchám s těstovinkami,cibulkou a uzeným,vejcem a sýrem a zapeču.Večeře jak víno:o))

  • Anonym | 11. 5. 2006 14:47

    Tak na tom jsme všichni asi podobně,jen mi ještě na rameno leze náše Micinka...kočka a to je potom opravdu bolestivé obírání..:o)

  • Tereza Jarčušková | 11. 5. 2006 09:59

    U nás je to ešte horšie. Ja nesmiem ani tie kosti bez manželovej kontroly vyhodiť. Raz som to urobila a mala som to na tanieri 2 týždne. Vraj na tých kostiach ešte niečo ostáva : )))

  • chemik | 11. 5. 2006 08:46

    Můžete přidat červenou papriku,kysané zelí,bramboru a je výborna zelňačka

  • Anonym | 11. 5. 2006 06:21

    U nás je to to samé.Jak začnu vybírat žebírka,tak muž je za zády a co nezachráním to zlikviduje.:-)

  • Jana Kutačová | 10. 5. 2006 14:52

    Cukr do polévky občas přidává moje sestřička,ale ta sladí skoro všechno:o) Já,pokud vařím uzené kosti,tak do té polévky oberu i část uzeného masíčka.Zbytek bohužel likvidujeme přímo při obírání..o))

  • Pavlína Svitáková | 10. 5. 2006 11:42

    Tuto fazolajdu dělám též,jen nedávám ocet a cukr.S tím octem zkusím.Dík.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Svačina Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Majoránka Nové koření Ocet Pepř celý Slunečnicový olej Sůl Uzeniny Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Pečené fazole

Pečené fazole

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

78
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
55
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
54
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
52
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
49
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Uzená fazolačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact