• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci z Pravětic

autor: milos111
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci z Pravětic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špekáček
    • cibule
    • česnek
    • hořčice kremžská
    • med
    • chilli
    • pepř mletý
    • masox
    • bobkový list
    • ocet
    • balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a střídavě pokládáme vrstvu cibule s vrstvou na kolečka nakrájené špekáčky (které jsme slouply), až sklenici naplníme. Zalejeme octem do poloviny sklenice a druhou půlku dolejeme vodou.
2
Naplněné sklenice vložíme do přiměřeně velkého hrnce (otevřené) a asi 20 minu sterilujeme při mírném varu. Vyndáme na ručník a když nám hladina po několika minutách klesne, pomalu dolijeme až po okraj balzamikovým octem.
3
Poté uzavřeme víčkem, sklenici obrátíme dnem vzhůru a přikryjeme ručníkem a necháme vychladnout. Poté několikrát pořádně protřepeme a za dva tři dni můžeme konzumovat. Vynikající, nemá chybu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Utopenci speciál

Utopenci speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarro73 | 28. 1. 2011 16:04

    pane Miloši, Vy jste gastronomický břídil,vyzkoušel jsem Vaše utopence a je to opravdový h..s!!!jak můžete zalívat utopence z poloviny octem a pak vodou???jakýkoliv octový nálev musíte převařit a zavařením se to dostatečně neprovaří.jestli jste nad tímto špekuloval 10 let tak potěš pánbůh,nechtěl bych být Vaší ženou.

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 15. 10. 2008 08:25

    Nepouzila jsem normalni, ale jen balsamikovy ocet a nemam co dodat... Jeste lepsi!

  • Pavlina | 14. 1. 2008 12:58

    Výborné!!! Děkuji

  • Jířa | 16. 6. 2006 22:29

    Miloši, zkusila jsem Vaše pravětické utopence - jsou výborné, jen mi vadí, že tím vařením se z nich "vypotil" tuk, který jsem sebrala, ale na cibuli zůstává nalepený...udělala jsem něco špatně, nebo to tak má být? Použila jsem špekáčky z Globusu - jsou to takové ty typické s kousky špeku...

  • milos 111 | 13. 6. 2006 19:02

    MAJA - skladovat se mohou dlouho, ale nám nikdy dlouho nevydrželi :-) Dana - V hrnci mám sklenice skoro ponořené, když se nevejde poklička, přehodím utěrku. Když jsou dobré špekáčky, nálev trochu zrosolovatí. Také je dobré se sklenicí občas zatřepat! Dobrou chuť !!Jo, tento recept jsem "ladil" asi 10 let a tohle je výsledek.

  • Marsí | 12. 6. 2006 13:46

    Rozkošný to recept....:o)))...perfektní k fotbálku...to si zase šplhnu u mužíka....o)))..díky za recept pane Rozkošný...

  • MAJA | 12. 6. 2006 12:55

    prosím Vás ako dlho ich môžem skladovať - dobre ich schovám

  • Dana | 12. 6. 2006 12:05

    Vypadá to zajímavě, jen bych chtěla poradit, kolik vody musí být v tom hrnci ke sterilování. Kam až by měla u té sklenice voda sahat. Určitě vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 6. 2006 10:33

    Téééda, to vypadá náramně:-)))) Taky určitě vyzkouším:-)

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 10:23

    Taky musím vyzkoušet.:o)

  • Alena Tarabová | 12. 6. 2006 10:18

    Dva své způsoby nakládání utopenců rozšířím o třetí. Díky za nápad, říká se, že nejlepší recepty vytvoří "mlsný chlap".

  • Ivana Přikrylová | 12. 6. 2006 10:04

    Tak to bude paráda. Utopence dělám, ale na klasický způsob. Přidávám do oblíbených, rodina si určitě zmlsne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Česnek Chilli Cibule Hořčice kremžská Masox Med Ocet Pepř mletý Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Vanilkový vánoční koňak
Vanilkový vánoční koňak
19
Madlenky
Madlenky
17
Celerové zelí
Celerové zelí
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact