• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • ocet 3/4 l
    • voda 3/4 l
    • 1
      lžíce cukr (Krystalový nebo krupice - doporučuji)
    • sůl 1/2 lžíce (doporočuji mořskou - solí líp a líp se taky rozpouští a vstřebábá)
    • 1
      lžíce červená paprika (Vrchovatá, mleté)
    • 1
      lžička pepř mletý (Nejlépe čerstvě umletý)
    • chilli 1/2 lžičky mletého nebo pálivé papriky
    • 30
      ks pepř celý může být i černý, ale já raději používám čtyřbarevný
    • nové koření 30 kuliček
    • bobkový list 1-2
    • tabasco 2-3 kapky (na chuť, ale není podmínkou)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny ingredience na nálev. Nálev uvedeme do varu a vaříme 5 minut, odložíme a necháme vychladnout. Teď je na řadě nejdůležitější ingredience - špekáčky. Laborovala jsem pár let, než jsem našla ty správné. Nemá cenu kupovat v marketech pultové - v nich není žádné maso a jsou suché. Musí mít ty správná mastná oka a taky musí mít tu správnou chuť. Dobré jsou z Penny Marketu - mají tam dvoje, ale jsou to ty levnější (ne ty "České špekáčky"). A best of jsou z LIDLu. Levné a chutné a mají ten správné šmak! Na jednu čtyřlitrovku použiju tak jedno a půl balení (jsou po desíti), ale to už je individuální. Špekáčky sloupneme a rozkrojíme na půlky, které pak ze strany hřbetu podélně uprostřed nakrojíme do hloubky, aby se lák dostal hezky dovnitř. Pak si nachystáme haldy cibule - na jeden špekáček (tj. dvě půlky) jednu cibuli. Raději větší, aspoň 5 cm v průměru a oloupeme. A jednu velkou zelenou papriku, kterou vyčistíme.
2
Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na hrubé měsíčky, papriku rozkrojíme podélně na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky napříč. A teď přijde ta nejzábavnější část - vkládání utopenců do urny. Dno urny pokryjeme cibulí (nešetřit - cibule je na utopencích to nejlepší!) a vkládáme po čtyřech utopencích hřbetem nahoru na jedno patro. Zasypeme cibulí a přiměřeně krájenou paprikou a postupujeme takto až po vrch. Jednotlivá patra lehce uhňácáme, ať se tam těch špekáčků vleze co nejvíc. Ve finále na vršek vložíme tři oloupané stroužky česneku a jednu nakládanou zelenou feferonku (tzv. "kozí roh"), nebo dvě celé chilli papričky a po vrch zalejeme nálevem. Precizně zadeklujeme (kdo nemá originál deklík na sklenici, stačí mikroténový sáček a gumička).
3
A teď to nejhorší - čekání! Utopence ukryjeme do tmavší a chladnější části špajzu, spíže nebo sklepa, a počkáme si minimálně 14 dní, lépe však 3 týdny, na výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Utopenci speciál

Utopenci speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Bláhová | 9. 1. 2008 16:08

    Soňa: Neni za co. :o)

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 20:59

    Nádherný popis,tak to stojí za to udělat.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Chilli Cukr Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Sůl Tabasco Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

54
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
16
Dušené zelí
Dušené zelí
16
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact