• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ušatá špaldová bageta
Napište svůj komentář k receptu

Ušatá špaldová bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná bageta z kynutého těsta, jehož základem jsou nastrouhané brambory, chlebová a špaldová mouka. Má samozřejmě široké využití - můžete si ji dát jako přílohu k salátu nebo jinému hlavnímu chodu, stejně jako třeba k snídani s vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

3 porce
    • 150
      g brambory vařené
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 2
      lžíce sůl
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s olejem a vlijte k mouce. Vypracujte měkké nelepivé těsto.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Těsto nechte v míse vytřené olejem kynout asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Poté je vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Z každé vyválejte obdélník a ten opět zarolujte do válečku. Bagety ještě od středu ke koncům vyválejte a uložte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Každou bagetu nůžkami střídavě zleva a zprava šikmo nastřihněte asi po 8 cm. Nedostřihujte až do konce a jednotlivé kousky opět střídavě překlopte na protější stranu. Bagety nechte pod utěrkou ještě půl hodiny kynout. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte černým sezamem. Pečte je v troubě rozpálené na teplotu 220 °C 15 minut.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Francouzská bageta

Francouzská bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sezamová semínka Špaldová mouka Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Masové závitky

Masové závitky

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Litá buchta

Litá buchta

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

57
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušubraný regiment
Ušubraný regiment
Utajená česneková krkovička
Utajená česneková krkovička
Úterní salát s rukolou
Úterní salát s rukolou
  • Recepty.cz
  • Ušatá špaldová bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact