• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
5fotografií
Nahrát fotku
 

Toto univerzální těsto se hodí na sladké i slané pečivo. Příprava je velmi jednoduchá. Použít ho můžete na pirožky, záviny a další drobné pečivo.

Suroviny

1 porce
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 200
      g máslo
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku a trochu soli smíchejte do těsta a vypracujte v rukách. Do sladké varianty můžete přidat trochu moučkového cukru.
2
Následně těsto důkladně propracujte a vyválejte do tloušťky 3 milimetrů. Pak si těsto rozdělte na několik dílů, podle toho, jak potřebujete. U tohoto receptu se těsto rozdělí na 12 zhruba pěticentimetrových čtverců, jejichž kraje potřete rozšlehaným vejcem.

RADA: Jak na snadné válení těsta?

3
Lze je naplnit nastrouhanými jablky s cukrem, skořicí, případně ořechy a pokapané citrónovou šťávou. Pokud chcete ušetřit ještě více času, můžete dovnitř dát místo strouhaných jablek zavařeninu. Protilehlé roky pak spojte a upevněte například vidličkou.
4
Z těsta lze vykrajovat i kolečka, které také potřete rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem a solí.
5
Váš výtvor pak vložte na pekáč s pečícím papírem a pečte na 170 °C dozlatova zhruba 12 až 17 minut. TIP: Slaná kolečka můžete ještě pak rozříznout a naplnit pomazánkou nebo paštikou a servírovat jako malé jednohubky.

RADA: Podívejte se na další recepty na těsto na pečení.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí "listové" těsto

Domácí "listové" těsto

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
48
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
41
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
24
Steakové hranolky
Steakové hranolky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový korpus
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché těsto na ovocné…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact