• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uleželé tofu à la Romadur
Napište svůj komentář k receptu

Uleželé tofu à la Romadur

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
4fotografie
Nahrát fotku
 

Doma fermentované tofu chutná a voní jako oblíbený zrající sýr. Můžete ho použít do salátu, namazat na chleba, rozmixovat s orestovanými slunečnicovými semínky, pomerančovou šťávou a sezamovým olejem a použít jako zálivku na salát.

Suroviny

4 porce
  • na sklenici o obsahu 0,5 l
    • 300
      g tofu neochucené
    • 10
      g sůl
    • 500
      ml voda
    • 1
      lžíce chilli vločky, skvělé jsou uzené chipotle
    • 1
      lžíce sezamový olej

Postup přípravy receptu

1
Tofu nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a naskládejte v malých rozestupech na pečicí papír. Přiklopte, abyste zabránili osychání, a nechte v teple 2 dny. Kostky trochu osliznou a začnou vonět jako sýr. Je čas usměrnit bakterie, které na tofu působí.
2
Sůl rozpusťte ve vodě. Tofu sesypte do sklenice s víčkem a zasypte chilli vločkami. Přelijte slaným nálevem a zakapejte olejem. Sklenici uzavřete a nechte vše v teple pracovat.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

3
Jednou za pár dní tofu ochutnejte a sledujte, jak se vyvíjí chuť i aroma. Zhruba za 10 dní, až bude tofu krásně měkké a voňavé jako romadur, slijte nálev a umístěte tofu do lednice a postupně konzumujte. Tip: Uleželé tofu můžete použít do salátu, namazat na chleba, rozmixovat s orestovanými slunečnicovými semínky, pomerančovou šťávou a sezamovým olejem a použít jako zálivku na salát.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Hermelín nakládaný po znojemsku

Hermelín nakládaný po znojemsku

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé
Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Sezamový olej Sůl Tofu Voda

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Svařák
Svařák
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
Úly
Úly
Univerzální bramborové těsto
Univerzální bramborové těsto
Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový korpus
  • Recepty.cz
  • Uleželé tofu à la Romadur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact